Bağkur "Borcu Yoktur"

Üyelik
9 Eyl 2008
Mesajlar
4
Konum
antalya
Merhabalar herkese .

Benim sorum şu : Bir kişinin çalıştığı bir şahıs firmam var ve 26 Ağustos tarihinde ODTÜ de bir ihale kazandım. şimdi sözleşme yapmak için benden bağkur borcu yoktur yazısı istiyorlar. İhale tarihinde 2500ytl lik bir birikmiş prim borcum vardı ama okuduğum kadarı ile yeni bir düzenleme ile ihaleler için 11000 ytl nin altında borcu olanlara borcu yoktur yazısı kurum tarafından veriliyormuş ? Bu doğrumudur acaba ? Eğer doğru değilse ben borcumun tamamını şimdi kapatırsam geçmişe dönük ihale tarihini de içiine alacak şekilde borcu yoktur yazısı alabilirmiyim ? çok teşekkürler.
 
Ynt: Bağkur "Borcu Yoktur"

Sn. ser2323
İsteklinin, tüzel kişi ve sadece 506 sayılı Kanun kapsamında işveren olması ve ihale tarihi itibarıyla da Türkiye genelindeki borçlarının (aracı borçları hariç) sigorta primine esas aylık kazancın üst sınırının 3 katını aşmaması halinde, 'borcu yoktur' yazısı verilecek. Buna göre, borcu 11.407,72 YTL'yi aşmayanlara 'borcu yoktur' yazısı verilecek. Taşeron nedeniyle sorumlu olunan borçlarda (aracı borçları) ise 3 kat 6 kat olarak uygulanacak. Bu sınırlar ayrı ayrı değerlendirilecek. İş ortaklıklarının SSK borçları da ortaklarının borcu olarak dikkate alınacak.
Çalıştırdığı işçilerden dolayı SSK'ya göre işveren olup, kendisi de Bağ-Kur'lu olan isteklilerin Bağ-Kur borçları için de yazı alması gerekecek. Bağ-Kur borçları SSK primine esas aylık kazancın alt sınırının 3 katını (1.755 YTL) aşmayanlara 'borcu yoktur' yazısı verilecek. İsteklinin SSK ve Bağ-Kur prim borçları ayrı ayrı değerlendirilecek.
 
Ynt: Bağkur "Borcu Yoktur"

Orhan Bey öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim . Bu kanunu ben de okudum ama cahilliğim mazur görün yazıda geçen "tüzel kişi ve 506 sayılı kanun kapsamında işveren" kapsamına ben dahil oluyormuyum ? Yani tüzel kişi değilim çünkü şahıs firması yani gerçek kişiyim ama diğer yazan olup olmadığımı söylerseniz çok sevinirim.
 
Ynt: Bağkur "Borcu Yoktur"

Sn. ser2323
Gerçek kişi mükellef olduğunuz için zorunlu olarak bağkur kapsamında bulunmaktasınız. Bağkura tabi işveren sigortalısı olduğunuzdan bu kapsamda değerlendirileceğiniz vu bu hükümlerden faydalanabileceginiz şüphesizdir.
 
Ynt: Bağkur "Borcu Yoktur"

Orhan Bey

Tekrardan cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Birkaç gündür kafamı kurcalayan ve canımı sıkan bir sorundan beni kurtardınız yarın gidip borcu yoktur yazımı almak için başvurayım hemen Bağ-kur'a çok çok teşekkürler. İyi çalışmalar.
 
Üst