Bağkur Emekliliği İçin..

Üyelik
30 Tem 2008
Mesajlar
3
Merhaba arkadaşlar;
Babam bağkur'dan emekli olmak için birkaç girişimde bulundu ancak bir türlü sonuca ulaşamadık, bize yardımcı olursanız çok seviniriz.

Bağkur Mesleğe kabul tarihi 13.07.1987
Şuanki basamak no 12
Doğum tarihi 1956 - 52 yaşında
Toplam hizmet süresi 12 yıl 8 ay 13 gün
Şuan aktif sigortalı ve bağkur primi ödüyor.

1985 yılında ssk ödenmiş toplam 274 gün - Bağkur ve sigorta birleştirildimi bilmiyorum.

emeklilik durumumuz nedir? İlginize şimdiden teşekkür ederim.
 
Ynt: Bağkur emekliliği için..

SSK ve Bağ-Kur toplam gün sayısı 4847. Bu prim gün sayısını 5400 e tamalayıp 58 yaşında yaşlılıktan emekli olabilir. Eksik kalan 553 günü (5400-4847) tamamladığınızda 58 yaşı tamamlayıncaya kadar prim ödemeden bekleyip yine emeklilik hakkını kazanırsınız. Bağ-Kur ve SSK hizmetlerinin birleşmesini emekliliğe başvurduğunuz zaman kurumlar kendi aralarında yaparlar.
 
Ynt: Bağkur Emekliliği İçin..

sezer bey;

ilginiz için sağolun, ancak babam 1956 doğumlu, yani o seneki emeklilik yaşı kaç ise o yaşı doldurudğunda emekli olması gerekmiyor mu? Biz o yaşı doldurduğunu düşünüyoruz ama bir bilgimizde yok..

Bağkur prim gün sayısının 5400'e tamamlanmasının amacı nedir? yani yaşlılıktan emekli olacak ve 58 yaşını bekleyecekse neden 5400'ü tamamlıyoruz, onu anlamadım? Bir de aklımıza daha değişik çözümler geliyor, mesela bağkur değilde SSK ile devam etsek ne olur? o halde neyi beklemeli yada yapmalıyız?

Bu halde hiç mi umut yok emeklilik için? Çünkü çalışamayacak duruma da geldi..

Tekrar teşekkür ederim..
 
Ynt: Bağkur Emekliliği İçin..

??babam 1956 doğumlu, yani o seneki emeklilik yaşı kaç ise o yaşı doldurduğunda emekli olması gerekmiyor mu?? şeklinde bir uygulama yasalarımızda yok. Babanız çok geç yaşta sigortalı çalışmaya başladığı için geç emekli olur.
5400 gün prim ödemesi, Bağ-Kur?un yaşlılıktan emekli olmak için yerine getirilmesi gereken şartlarından biridir. Normal emeklilikte aranan prim gün sayısı 9000 gündür. Bu gün sayısını askerlik borçlanması ile de tamamlama hakkınız da var.
SSK?dan emekli olabilmesi için aktif olarak çalışıp 1261 günü doldurması gerekiyor. Doğum tarihini ve SSK başlangıç tarihini tam olarak belirtmediğiniz için emeklilik yaşını tam veremiyorum ancak emeklilik tarihi pek değişmez.
SSK?dan İsteğe Bağlı sigortalı olma şartlarına babanız sahip değil. İsteğe Bağlı sigortalı olması için 1080 gün SSK günü olması gerekir. 01 Ekim 2008 tarihinden sonra İsteğe Bağlı sigortalı olabilir. Ancak bu tarihten itibaren İsteğe Bağlı sigortalı olanlar (Kanun yürürlüğe girdiği takdirde) Bağ-Kur şartlarına tabi olurlar.
 
Ynt: Bağkur Emekliliği İçin..

bir soru sormak istiyorum ilk girişi ssk dan daha sonra bağkurlu olmuş emeklilik sartları oluşmak üzere şu an aktif olarak ssklı çalışıyor yaklaşık bagkurdan ayrıldıktan sonra hala devam eden ssksi 800 gün kadar ssk ya askerlik borçlanması yaparak 1260 gün şartını tamamlayıp emekli olabilir mi? Yoksa gene aktif sigortalı olarak 1260 gunu tamamlaması mı gerekiyor?
 
Ynt: Bağkur Emekliliği İçin..

Askerlik borçlanması 1260 günden sayılmaz.
 
Ynt: Bağkur Emekliliği İçin..

İLKER BEY;

Tam doğum tarihi bilginiz eksik demişsiniz.. Tüm bilgilerimizi aşağıya yazıyorum. Emeklilik yaşımızı hesaplayabilir misiniz? Nasıl hesaplandığını da belirtirseniz çok daha iyi olur.

5400 günü askerlik borçlanmasıyla doldurmak istiyoruz. Bunun için nereye nasıl başvuruda bulunabiliriz? Askerlik borçlanmasını ödedikten ve 5400 günü doldurduktan sonra direkt ödememe gibi bir hakkımız var mı? yani hiçbir yere dilekçe vs. vermiyor muyuz?

Bağkur Mesleğe kabul tarihi 13.07.1987
Şuanki basamak no 12
Doğum tarihi 01.01.1956
SSK başlangıç 1985 yılı 2.ayında
SSK toplam hizmet süresi 274 gün
Toplam hizmet süresi 12 yıl 8 ay 13 gün
Şuan aktif sigortalı ve bağkur primi ödüyor.


SSK dan emeklilik için 1261 gün aktif olarak çalışmanız gerekiyor demişsiniz.. Oda yaklaşık 3,5 sene yapıyor.
Şuan askerlik ödemesini yapsak ve aktif olarak ssk!lı olarak çalıştığını varsaysak; emeklilik yaşı kaç olurdu? (yani askerliği düştüğünüzde)

Tekrar teşekkür ederim.
 

Benzer konular

Üst