personel maaş programı

Bağkur Emeklilik Müracatım hk.Acil Yardım!!!!!!!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ERTANAGA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,15.03.1989 bağkura kayıtlı oldum,20.04.2010 tarihinde işyerimi kapattım ama bugüne kadar yani 2012 mart ayı dahil primlerimi ödemeye devam ettim.Normal hesaba göre 23 yıl bağkur hizmetim var. 1 yıl 6 ay askerlik borçlanması,1983-1989 yılı arası 467 gün ssk günüm var.Toplam 9367 günüm bulunmaktadır.

1955 doğumluyum.yaş ve sene olarak gün olarak emekliliği hak ettiğim için 16.03.2012 tarihinde emeklilik müracatında bulundum.

işyerimi kapatmış bulunduğum 20.04.2010 tarihinden sonrası ödemiş olduğum primlerimi kayde almadılar ve isteğe bağlı müracaatında bulunmamı,isteğe bağlı müracaat tarihi itibari ile fazla ödemelerimi ay ay oraya sayılacağını,kayde alınmayan günleri bu şekilde telafi etmemi istediler.Yani emekliliğim 364 gün daha uzatmış bulunmaktadırlar.

Sizce bu doğru mudur,fazla ödemeleri işyerinin kapandığı tarihi itibari ile isteğe bağlı sayıp bugün emekli etmeleri gerekmiyor mu?

Acil cevap verirseniz sevinirim.

Ynt: Bağkur Emeklilik Müracatım hk.Acil Yardım!!!!!!!!!

01.10.2008 tarihi itibariyle 4/b (bağkurlu) olarak prim ödeyenler işyerini kapatması ile sigortalılığı sona eriyor, fakat dilekçe ile müracaat edip isteğe bağlı prim ödeyebilir ama isteğe bağlı prim ödemek için müracaat etmiyenler ödedikleri prim fazla ve yersiz ödenen prim olarak değerleniyor. ödediğiniz primleri fazla ödemiş oluyorsunuz. size faydası olmuyor
(ben böyle biliyorum)

Ynt: Bağkur Emeklilik Müracatım hk.Acil Yardım!!!!!!!!!

erko10 ' Alıntı:
01.10.2008 tarihi itibariyle 4/b (bağkurlu) olarak prim ödeyenler işyerini kapatması ile sigortalılığı sona eriyor, fakat dilekçe ile müracaat edip isteğe bağlı prim ödeyebilir ama isteğe bağlı prim ödemek için müracaat etmiyenler ödedikleri prim fazla ve yersiz ödenen prim olarak değerleniyor. ödediğiniz primleri fazla ödemiş oluyorsunuz. size faydası olmuyor
(ben böyle biliyorum)

Teşekkür ederim