fonradar

Bağkur geriye dönük borçlanma

Üyelik
10 Şub 2006
Mesajlar
4
Merhaba,
Öncelikle ben bu forumda yeniyim. Eğer bir hatam olursa kusura bakmayın. Aşağıdaki konu hakkında bilgi vermenizi istirham ediyorum.

Şirket ortaklarından birinin hiç bağkur kaydı yapılmamıştı. 2004 Ocak ayında geriye dönük borçlanma yaptık. Sigortalılık başlangıcını 2000 yılı yaptılar. Şirket kuruluş tarihi olan 1985 yılından itibaren de vergi borcu adı altında pirim borcu çıkardılar. 2000 yılından bu güne kadar olan pirim borçlarını ödedik. Fakat vergi borcu adı altında bize çıkan 29.000 YTL 'dan ancak 12.000 YTL'nı ödeyebildik. Bu borcun ödeme süresi de 1 yıl olarak belirlenmişti. Biz borcun tamamını süresi içinde ödeyemedik. Bağkur yetkilileri süresinde ödeme yapmadığımızdan haklarımızı kaybettiğimizi söylediler. Şimdiki afdan da yararlanamıyoruz. Şimdi biz borcun tamamını ödemek ve haklarımızı geri almak istiyoruz. Nasıl bir yol izlemeliyiz. Ne yapmamız gerekiyor.
Saygılar.
 
yeturi' Alıntı:
Şirket ortaklarından birinin hiç bağkur kaydı yapılmamıştı. 2004 Ocak ayında geriye dönük borçlanma yaptık. Sigortalılık başlangıcını 2000 yılı yaptılar. Şirket kuruluş tarihi olan 1985 yılından itibaren de vergi borcu adı altında pirim borcu çıkardılar. :?:
Sayın yeturi ilk defa Bağ-Kur'un vergi borcu altında prim borcu çıkardığı sizden duydum, bu nasıl bir borç anlamadım. :?:
 
2004 yılında çıkan bu kanunda geriye dönük borçlanmaları öderken "VERGİ BORÇLANMASI" adı altında ödeniyordu bu paralar. Bağkur bu paraları öderken bu isim altında ödeme yapmamızı bildirdi. Ayrıca Bağkur eksrelerinde de bu borç VERGİ BORCU diye gözükmektedir.
Saygılar.
 
değerli yeturi,
2003 tarihli yasa ile geriye borçlanma imkanı verilen sigortalılar şubat/2004 e kadar müracaatla borçlarını taksitlendirebiliyorlardı. bahsettiğiniz konu odur herhalde. bağkurun çağdışı yapısı ona vergi borcu demişse ne gam. biliyorsunuz 1 ocaktan itibaren bağkur yok artık.yer ile yeksan olacak. siz hemen iyi bir avukat bulup bağkuru mahkemeye verin. sosyal güvenlik ayrı bir konu borç ayrı bir konudur. selamlar...
 
sayın yeturi

2004 ne kanunu çıkmış acaba önce açıklayınız. Ayrıca bağkur hiçbir zaman böyle bir para alamaz.Eminim yanlış hatırlıyorsunuzdur.Eğer hala idda ediyor iseniz lütfen bahsettiğiniz ekstrayı buraya koyun görelim.04.10.2000 tarihinden önceye ait borç çıkması imkansızdır.
saygılar
 
Üst