Bağkur İmtina Davasi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ozlem70
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dogum tarihim 10 05 1970 ilk ise giriş 01 04 1988 ssk. 2006 2009 yillari arasinda 3 yil 2 ay 26 gün bagkurum var. 2010 yilindan sonr ssk. Devam ediyor ssk gun sayim 6200 civarlarinda. Bagkura da pirim borcum var. Bagkur olmasa arada ssk dan. Emekli olabiliyorum. Son 3.5 yil sesebi ile 240 gun eksigim var. Ssk dan emkli olabilmek icin 240 daha calismam gerekiyor. Torba yasayi kacirmamak icin;
Soru 1 istesem bagkurdan emekli olabilrmiyim.
Soru 2 bagkur imtina davasi acsam bagkurumu iptal ettirebilirmiyim

Maalesef mevzuatta böyle bir düzenleme yok. Yani kişi ben şu kadarlık süre içerindeki sigortamdan vazgeçiyorum, bu süreye ait sigortalı hizmetlerimin de borcumun da silinmesini istiyorum diyemez. İsteğe bağlı sigorta olsa, bu mümkün, borcu ödenmemiş süreyi sildirebilirsiniz. Ancak zorunlu Bağ-Kur sigortalılığında bu imkan yok. Dava açsanız da sonuç değişmez. Bunun tek istisnası şu olabilir. Bağ-Kur sigortalılığınız neye dayanıyor bilemiyoruz. Varsayalım ki vergi mükellefiyetinize dayanıyor. Eğer o dönemdeki vergi mükellefiyetiniz iptal ettirebilirseniz, o zaman o döneme ait Bağ-Kur sigortalılığı ve prim borcu silinir.

Ancak durumuz çok da umutsuz değil. Bu günlerde gazete ve televizyonlar da sık sık gündeme geldiği üzere, bir iki ay içerisinde Bağ-Kur borçluları için af ve yapılandırma imkanı getirilecek. Büyük ihtimalle 2 yıldan daha uzun süreli Bağ-Kur borcu olanların, verilen süre içerisinde bu borcu ödememeleri halinde borçlar ve o borçla ilgili Bağ-Kur hizmetleri silinecek. Bu düzenleme çıktığında bundan faydalanarak emekli olabilirsiniz.