fonradar

Bağkur Kaydı Silinir mi?!!

Üyelik
30 Mar 2007
Mesajlar
81
değerli arkadaşlar iyi günler.benim dayım 16 mayısta vefat etti.ölüm aylığı bağlamak için gerekli evrakları hazırlarken bir sorun çıktı.03.04.1997 de vergi dairesi açılışı var.2001 yılında aftan yararlanarak bağkurlu olmuş ve bağkur 04.10.2000 tarihi itibariyle mesleğe kabulünü yapmış.fakat vergi dairesi 2004 yılında işyerine yaptığı yoklama sonucu işyerinin kapalı olduğunu tespit etmiş ve en son beyanname verdiği tarih olan 30.06.1999 tarihi itibariyle re'sen kapanış yapmış.fakat dernek ve esnaf sicil kayıtları 2007 yılına kadar devam ediyor.Ayrıca vergi dairesinin 2001 yılında verdiği ek-2 ve bağkura giriş bildirgelerinde kaydının devam ettiğini onaylayan belgeler elimizde.şimdi bağkurla görüştüğümüzde bağkur kaydının silineceğini beyan ediyor.arkadaşlar geride bir özürlü kızı var,ölüm aylığı bağlatma şansımız varmı? gerekirse mahkemeye gitmek istiyoruz.acil yardımınızı bekliyorum.teşekkürler.
 
Ynt: Bağkur Kaydı Silinir mi?!!

Sadece sicil kaydı yeterli olması lazım size

Vergi dairesi mükelelfiyeti olmadığı halde sicil kaydı yüzünden sürüyle borç sıkan ve bunu sildirebilmek için uğraşan çok insan var.bunun içinde dilekçe verip sadece vergi dairesi kaydının kabul edilmesini istemeniz lazım.

Yani biz istemeden dilekçe vermeden bağkur dairenin kaydı olmasa bile sicil kaydına göre işlem yapıyor

Sizin durumunuzda bir yanlış lık veya bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum.Ölüm aylığı alabilmeleri gerekir.
 
Ynt: Bağkur Kaydı Silinir mi?!!

peki teşekkür ederim.ben bağkura yine başvurayım.hafta sonu bağkur çalışacakmı?
 
Ynt: Bağkur Kaydı Silinir mi?!!

İYİGÜNLER BEN KEMAL. İÇİNDEN ÇIKAMADIĞIM Bİ DURUMUM VAR 2000 YILINDA BİR DÜKKAN AÇTIK. AÇTIKTAN 4 AY SONRA DEVALASYONDAN DOLAYI İFLAS ETTİK. DÜKKANIMIZI 2002 YILINDA KAPATTIK.FAKAT ASKIYI ALACAK ŞEKİLDE KAPANIŞI YAPILDI. ( DÜKKANIN MALİYEDEN VE BAĞKURDAN KAPANIŞINI YAPMADIK.) 2006 YILINDA ASKERE GİDİP GELDİĞİMDE ŞİRKETİN KAPANIŞINI TAMAMEN YAPTIM. VE BAĞKURA GİDİP BORCUMU SORDUĞUMDA 27000 YTL BORÇ ÇIKARDILAR. 5 SENE ÖNCEKİ BORÇALRI İPTAL ETTİRME ŞANSIM VARMIDIR? YADA NE GİBİ BİR YOL İZLEMELİYİM?
 
Ynt: Bağkur Kaydı Silinir mi?!!

merhaba

1479 sayılı kanunun ek-19 .madde hükmüne göre sigortalı eğerr hiç ödeme yapmadığı 5 yıl ve üstü süreleri sildirebilir.
Tekrar günün birinde geri kazanmak isterse de bunun için tekrar müracaat edip o güne kadar ki gecikme zamları ile birlikte 3 ay içerisinde ödemesi gerekecektir.

yeni 5510 sayılı kanunla da geçici 17.madde 30/04/2008 tarhi itibariyle yürürlüğe girdi.Bu da 5 yıl ve üstü süreyi sildire hakkı tanıyor.her iki kanunla her iki madde de şuan için yürürlükte ek 19 01/10/2008 tarihinde yürürlükten kalkacak, siz Ek-19 .mdde için bulunduğunuz SGK'na biran önce müracaat edin.
 

Benzer konular

Üst