Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
furkan6602' Alıntı:bagkur zorunlu sigortalilik kapsamindadir. o yüzden istekle sigortaya geçemezsiniz. sigortaya geçmenin tek yolu isyerini kapatarak bagkurluluga son vermektir.
mhmt79' Alıntı:Bağkurlu iken ssk ya geçiş yapamaz mükellefiyeti devam ettiği sürece .
fakat ssklı iken bir şirket ortagı olması durumunda:
1- ssk gün kaybı olmaksızın kendi şirketinde ssklı olmak ısterse veya farklı bır sirkette ssklı olmak isterse gün kaybı olmaksızın ssk lı olarak devam edebilir.) fakat gün kaybı olursa bağkurlu olmak zorundadır.
iyi çalışmalar
mhmt79' Alıntı:sayın NAKULA
açıklamarınız emeklılık sürecince geçerlidir.
uygulamadad aynen söyledğim gibidir.
elinizdeki yargıtay kararınıda mailime yollarsanırz sevinirim
[email protected]
iyi çalışmalar
mhmt79' Alıntı:1- ssk gün kaybı olmaksızın kendi şirketinde ssklı olmak ısterse veya farklı bır sirkette ssklı olmak isterse gün kaybı olmaksızın ssk lı olarak devam edebilir.)
furkan6602' Alıntı:sayın nakula görüş olarak size haksızsınız demiyorum ben. ama uygulamada ve kanunda açıkca yazdığı şekilde olması gerekeni söylüyorum. bağkurdan zorunlu sigortalılık kapsamında olan bir kişi, ssk lı olamaz bağkurlu olması gerekir. kanunlarımız gereği bir kişi iki sosyal güvenlik kurumuna kayıt olamaz, bağkurlu ise bağklu olacak sigortalı olmayacaktır. kendi adına işyeri açan birkişide bağkurlu olmak zorundadır. (bazı istisnai durumlar hariç). o yüzden biz sorunun soruluş şekline göre bu işin olamayacağını söyledik. birde şu şekilde düşünelim. bu kişi sizi dinledi ve bağkur ödemeyip, ssk lı oldu ve ssk primleri ödendi. emekli olmak için müracat ettiği takdirde, bağkur sen bizim sigortalımızsın diyecek ve ssk primleri boşa gidecek bağkura da dünya bir borcu çıkacak. ondan sonra mahkemeye gidecek ve mahkemeyi kazanınca emekli olacak. tamam hadi kazandı diyelim, en azından mahkemede geçen süre kadar mağdur olacak. ya birde kazanamazsa zararını siz düşünün. ki yargıtayın aynı davalarda bile değişik kararları bulunduğu göz önündedir