Bağkur Prim Tahakkuk Süresi

Üyelik
17 Eyl 2008
Mesajlar
2
Bilgi Ricası...
Bağkur terk tarihim 06/01/2006, SSK giriş tarihimde aynı tarih. Bağkur bu altı gün için bana bir aylık prim borcu yazmış. Bu borç da 400 ytl yi geçmiş zamlar ile.. Ben 6 günlük sürenin prim borcunu ödemek için bir düzeltme yapabilir miyim? Bu arada tasfiye halinde bir limited şirketimiz vardı. Tasfiye esnasında sigortalı idim ama iş değiştirmem dolayısı ile 10 gün gibi ara vermişim. Bu süre içinde bir aylık bağkur primi mi ödeyeceğim.(bahsettiğim altı günlük sürede tasfiye esnasında oldu)
Nasıl bir yol izlemeliyim?
Teşekkürler...
 
Ynt: Bağkur Prim Tahakkuk Süresi

merhaba

durumunuzu tam olarak anlayamadım işin doğrusu, belkide ramazandan dolayı dikkat gösterip okuyamadığımdan dolayı anlayamadım, bahsettiğiniz olaylar farklı şeyler mi değil gibi,siz 06/01/2006 tarihinde bağkur' terk veriyorsunuz.06/01/2006 tarhinde aynı gün SSK'ya giriş yapıyorsunuz.Bağkur primleri ayın 1'i itibariyle tahakkuk eder, içinde bulunulan ayın sonuna kadar ödenir.burada 1 aylık prim tutarı tahakkuk etmesi normal siz 06/01/2008 tarihi itibariyle terk ettiğinizi bağ-kur'a da bildirdiyseniz sorun yok, SSK'da yaptığınız giriş tarihi ve bağ-kur terk tarihinizi belgeleyip SGK ile görüştüğünüz taktirde durumunuzu düzelteceklerdir.
 
Ynt: Bağkur Prim Tahakkuk Süresi

Aslında mesele şu ; Bağkur 6 gün için bir aylık prim talep ediyor.. Ben se bu 6 günü ödemek istiyorum.. SSK da gün üzerinden prim ödenebiliyor..Bağkur da böyle bir imkan var mı? Ayın 6 sı itibarıyla SSK lı olduğumdan, ayın kalan kısmı itibarıyla zaten bir bir sgk ya primim yattığı halde ayın tamamı için yine bir başka sgk ya prim ödemiş oluyorum. Bu haksızlığı düzeltmek istiyorum. Mümkün müdür?
 
Ynt: Bağkur Prim Tahakkuk Süresi

Bağkurun sistemi ile ssk sistemi farklı. Bağkur'a ayın birinde başlarsanız o ayın primini alır, ayın 2'sinde başlarsanız ertesi aydan itibaren prim ödersiniz. Aynı şekilde ayın birinde de çıksanız sonundada çıksanız o ayın primini tam olarak ödersiniz.
 

Benzer konular

Üst