Bağkur Primi Hk.

kdryksk83

Katkı Sunan Üye
Merhaba arkadaşlar

Bir konu da fikirlerinizi rica ediyorum. Bir mükellefimin şirket ortakları şirkette bir fiil çalışıyor. Sabah 8 akşam 6 şirketten huzur hakkı + maaş alıyorlar. Ücretlerini şirket ortakları kendi şirketinde sigortalı olamayacağından sgk kapsamında ödemiyoruz. Sadece gelir vergisi ve damga vergisi ödeyerek vergi dairesine bildiriyoruz. Şimdi size sorum şu olacak şirket ortaklarının maaşlarını aldıkları maaş üzerinden mi bağkur primi ödeyeceğiz, yoksa bağkur primini en düşük rakam olan asgari ücretten ödeme şansımız olur mu? Şimdiden teşekkürler

Mantıken brüt huzur hakkı ücreti ne ise bağkurunda onun üzerinden ödenmesi gerekiyor. Hiç karşılaşmadım bu durumla bugüne kadar. Bilgisi olan arkadaşlar cevap verecektir.

Şu ana kadar bağkur kaydı açmadıysanız sgk re'sen açmış olabilir ve en düşük bağkur primi olan 568 tl her ay için işlemeye başlamıştır,ileride emekli maaşını düşünerek bağkur primini daha fazla ödemeniz tabiki mümkün ancak asgariden de ödemek mümkün diye biliyorum.Çünkü iki sene önce çıkan bir yasayla eğer işçiniz de varsa onların kazancından daha düşük şekilde prim ödemeye gelen ceza iptal edilmişti dolayısıyla asgariden ödebebilir tabi tecrübeli arkadaşlar daha faydalı olacaktır saygılarımla

Şu ana kadar bağkur kaydı açmadıysanız sgk re'sen açmış olabilir ve en düşük bağkur primi olan 568 tl her ay için işlemeye başlamıştır,ileride emekli maaşını düşünerek bağkur primini daha fazla ödemeniz tabiki mümkün ancak asgariden de ödemek mümkün diye biliyorum.Çünkü iki sene önce çıkan bir yasayla eğer işçiniz de varsa onların kazancından daha düşük şekilde prim ödemeye gelen ceza iptal edilmişti dolayısıyla asgariden ödebebilir tabi tecrübeli arkadaşlar daha faydalı olacaktır saygılarımla

O kanun gerçek kişi işletmeler için geçerliydi zaten şirketler için geçerli değildi.

bağ kur kaydı var ödeniyor şu an ama tabi en düşük rakamdan kafama takıldığından sormak istedim.