Bağkura Kayıt

serhat durmus

Katkı Sunan Üye
1950 doğumlu kişi 2004 yılından beri vergi mükellefidir, işyeri vardır ama bağkura kayıt yaptırmamış şimdi yaptırırsa, bağkur hangi tarihten itibaren kayıt yapar.

Ynt: Bağkura Kayıt

kayıt yaparlar herhalde dimi etmeyiz gibi birşey olurmu ve idari para cezası olurmu?

1/10/2008 den itibaren kayıt yaparlar.55/60 Tl gibi bir cezası var, geç bildirildiği için.

01.10.2008 den itibaren yapıyorlar bankaya küçük bir mevla yatırılıyor ceza gibi 70 tl civarıydı sanırım.geriğe dönük borçlanmada talep edebiliyorsunuz toplu şekilde yatırılabiliyor.

geriye dönük borçlanma talebi ne demek , eskiden otomatik tahakkuk ettiriyorlardı şimdi ayrıca dilekçemi veriliyor.

01.10.2008 den önce kayıt açmayacakları için, o dönem için geriye dönük borçlanmada yapamazsınız.

bağkurdan formları aldırdık dolduruyoruz ,bu kişinin aynı zamanda 1980 yılından beri a.ş.de kurucu ve yönetim kurulu üyeliğide bulunmaktaymış , nerden formu doldurcaz takıldım, birde bu işverenin yanında çalışanlar çok yüksek ücret alıyor brütü 4000 tl olanda var , işverene ne kadar prim çıkar acaba ? işveren en az rakam ödemek istiyor tabi çünkü yatırdığı primler işine yaramaıcak bir tek sağlıktan faydalanmak için prim ödemek istiyor.

En az 4000 üzerinden prim ödemek zorunda. iş kazası meslek hastalığı grubuna göre oran değişmekte. En az %33,5 üzerinden 1340 ödemeli.

sayın turko bağkura giriş evrağını nerden doldurmak mantıklı a.ş. den mi, yoksa kendi işyerindenmi dolduralım karar veremedim.

Bence en yüksek maaş alan yerden yapın ama az ödemek ve tesbit ederlerse o zaman bakarız diyorsanız karar sizin.

birde bu kişi isveçden emekliymiş maaş alıyormuş, maaş alırken bağkurlu olursa maaşı kesilir demişler böyle bir durum olurmu?

serhat durmus ' Alıntı:
sayın turko bağkura giriş evrağını nerden doldurmak mantıklı a.ş. den mi, yoksa kendi işyerindenmi dolduralım karar veremedim.

Hangisinden başlatırsanız başlatın 01/10/2008 den itibaren açılacak olmasına rağmen,
İlk önce başlayan AŞ' den başlatmanız daha doğru olur bence.Öncelik esasına göre.

serhat durmus ' Alıntı:
birde bu kişi isveçden emekliymiş maaş alıyormuş, maaş alırken bağkurlu olursa maaşı kesilir demişler böyle bir durum olurmu?
İşveç emeklilik kanununa bakılması gerekir.