Bakır Tevkifat Olayı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

canan

Katkı Sunan Üye
Bizim yaptığımız iş hurda bakır yada piyasadan mamül alıp eritmek sonucu 96 tebliğdeki bakır mamuller olan boru levha çubuk vb.ürünleri imal yapmatayız

Vergi dairesine tevkifattan dolayı mahsup istedim. Bunlar bana siz tevkifatlı fatura kesme durumunuz yok bizden izin alamadan kesemezsiniz dediler neden dediğimde hurda metallerdeki istisna olayını öne sürüyorlar. Hurda metallerle benim ilgim yok desemde bakalım araştırma yapıyorlar.Başına böyle bir olay gelen varmı acaba?
tevkifatlı fatura kesmek için izinmi almak gerek? 96 nolu tebliğde açık net bence.

Ynt: Bakır Tevkifat Olayı

Sayın Canan hanım;öncelikle üretim işletmesi olupta tevkifatlı fatura kesmeniz için maliyeden izin almanız hususu doğru tespittir.Zira kesmiş olduğunuz mükelleflerde sizin adınıza 10/9 tevkifatlı kdv yi 2 no'lu KDV beyanı ile verip,siz de bu tutarı mahsup talebinde bulunacağınızdan dolayı yoklamaya tabi tutulmanız gerekir.

Maliye Bakanlığı benden izin alın diye 96 nolu tebliği açıklamış ;)

96 nolu tebliğin neresinde tev.ft kesmeden önce izin alınması ve izin sonrasında tev. ft kesilebileceği yazmakta?

sn.TURKO cevabımı ciddi almışsınız sanırım..sadece latife idi..böyle bişey mümkün değil zaten o bakımdan

bende gülüyom olaya ama şimdi az önce özelge istemiştim. kdv lerin bölümünü telefonla aradım ordaki kişi biz inceliyoruz. dedi hala neyi inceliyorlar anlamadım. smdemiryasin yoklama zaten yaptılar mahsup istediğim için ama tevkifatlı fatura kesmem için izin almama gerek yok.böyle net ifade yok.

canan ' Alıntı:
bende gülüyom olaya ama şimdi az önce özelge istemiştim. kdv lerin bölümünü telefonla aradım ordaki kişi biz inceliyoruz. dedi hala neyi inceliyorlar anlamadım. smdemiryasin yoklama zaten yaptılar mahsup istediğim için ama tevkifatlı fatura kesmem için izin almama gerek yok.böyle net ifade yok.

Tevkifatı öyle bir karıştırdılar ki kendileri de çoğu zaman duraksıyor. Bir ara tüm tevkifat işlemlerini kapsayan bir taslak vardı ama akibeti ne oldu ki.

06-11-08 16:33 beri beklemede, ya Ulusoy'un yada Unakıtan'ın çantasında kalmış olabilir. :)

Valla onun akıbetini bende merak ediyorum. Bazı memurlar taslağa göre görüş bildirip ortalığı birbirine katmıştı. Gerçi hala karışık. Ama izin olayını bende yeni duydum