Banka Hesabı

merhaba arkadaşlar size 2 sorum olacak.cevaplayanlara şimdiden teşekkürler

1- şahıs şirketinde şirket sahibinin kendi şahsi işleri için kullandığı hesapla şirket hesabı ayrı mı olmalı.
bu konuyu danıştığım iki mali müşavirden biri şahıs şirketi olduğu için resmi hesabı şahsi işleri içinde kullanabilir derken diğeri ayrı olması daha sağlıklı dedi. ben de ayrı tutulması gerektiğini düşünüyorum. siz ne düşünüyorsunuz?

2- işyerimiz aynı zamanda mal sattığımız bir firmadan kiralandı , kira için fatura kesiliyor. kira bedelinin kiralayanın cari borcundan düşülmesi sıkıntı olurmu? kiranın bankaya yatırılması kuralına bir aykırılık yaratır mı?

1. Evet ayrı olmalı. Bankalar zaten ticari iş için olanı "Ticari mevduat hs" olarak açarlar.

merhaba arkadaşlar size 2 sorum olacak.cevaplayanlara şimdiden teşekkürler

1- şahıs şirketinde şirket sahibinin kendi şahsi işleri için kullandığı hesapla şirket hesabı ayrı mı olmalı.
bu konuyu danıştığım iki mali müşavirden biri şahıs şirketi olduğu için resmi hesabı şahsi işleri içinde kullanabilir derken diğeri ayrı olması daha sağlıklı dedi. ben de ayrı tutulması gerektiğini düşünüyorum. siz ne düşünüyorsunuz?

2- işyerimiz aynı zamanda mal sattığımız bir firmadan kiralandı , kira için fatura kesiliyor. kira bedelinin kiralayanın cari borcundan düşülmesi sıkıntı olurmu? kiranın bankaya yatırılması kuralına bir aykırılık yaratır mı?

Sayın muhasebeci_01,

İşyeri kira faturasını ayrı olarak düzenlettiriniz kira kontratınız olsun ve kira faturası ve kira ödemesini diğer işlemlerinizden ayrı olarak takip ediniz ayrı hesaplarda.

Not: Daha önce forum sayfasında kira depozit ödemeleri için bir paylaşım yapmıştım konusu açılmışken tekrar paylaşayım sizde bu şekilde ilerleyiniz.

http://forum.alomaliye.com/borclar-kanunu/48707-kira-depozitolarinin-bankaya-yatirilmasi.html