fonradar

Banka Kredi Borcu Ve Maaş Haczi

Üyelik
4 Tem 2013
Mesajlar
1
Konum
istanbul
Merhaba;

Bir konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.Banka kredi borcum nedeni ile takibi banka bir hukuk bürosuna vermiş. Kendileri ile görüşememiz sonucu borcu ödeyeceğimizi fakat taksitlendirme yapma konusunda yardımcı olmalarını istedik. Fakat bu konuda yardımcı olmuyorlar. Ana parayı ödememize rağmen kötü niyetli olduğumuzu düşünerek sürekli maaş haczi ile tehtid ediyorlar. Şuan sadece faiz kısmı kaldı. Onuda ödemek istiyorum fakat peşin ödemem mümkün değil.Taksitlendirme yapabiliyorlar mı ?? Maaş haczi gerçekleştirme süreçleri nedir?
Bu konuda bilgi sahibi olan var mı acaba?

Teşekkürler.
 
Öncelikle,
ana parayı ödediğinizi , sadcece faizlerin kaldığını düşünerek hata yaptığınızı belirtmek isterim.
Ödediğiniz miktardan önce faiz ve takip giderleri düşülür ,
yani örneğin ana borcunuz 1000tl ise ve faiz takip giderleri ile borcunuz 2000tl olmuş ise, siz de toplamda 1000tl ödemiş iseniz,
korkarım borcunuz olan 1000tl den tek kuruş eksilmeden beklemektedir borcunuz, çünkü ödediğiniz para faiz ve takip borçlarına sayılmıştır.

Taksitlendirme konusunda, ne yazık ki bir yasal zorlayıcı etken bulunmamaktadır, sizin istemeniz dışında , alacaklı tarafın da taksitlendirme yapmak istemesi gerekmektedir. İstemezse yapabileceğiniz pek bir şey yok ne yazık ki.
Maaş haczi , her zaman bu yola başvurabilir alacaklı taraf.

İcra dairesinde, alacaklı tarafın onayına ihtiyaç duymaksızın, ilk taksidi peşin ödemek kaydıyla toplam 4 taksitte borcu kapatma şansına da sahip olabilirsiniz.
 
Üst