personel maaş programı

Bankadan Maaş Ödemesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alse
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Evet bunu biliyorum.Fakat sadece maaşdan kesinti yapmıyorlar.Banka da maaş hesabına hacizde koyuyorlar.Hesaptan kalan maaşınıda alamıyorsun.Her ne kadar maaş hesabı olsada yapıyorlar.Sonra bankaya yazı ver,icra dairesine yazı ver maaş hesabıdır diye.O hacizde ne zaman kalkar bilinmez.Sizce ne yapmak gerek

a- gelir getirecek hiç bir işte çalışmamak
b- o bildiğiniz adımları izleyerek, çıkan sorunu çözmek.

1- şirketin hesabından maaşlar çıkar.
2- şirket hesabından çıkan maaş personelin istediği herhangi bir bankadaki kendine ait olan hesaba yatar.
3- farklı bankada hesabı varsa hesap işletim ücreti kesilir.
4- 10 ve üzeri çalıştırılan yerlerde maaş ikramiye pirim agi her ne varsa hepsi bankadan gecmek zorundadır.
5- maaşının 4te birine haciz konuldu diyelim. ozaman net ücret üzerinden bordrodaki bunun 4te biri icra diaresine yatar . kalan 4te 3ü kişinin hesabına yatırılr.
6- 4te 3 lük kısımla ilgili haciz işlemi olmaz. zaten icra ne kadarına haciz konulacağını yolladığı yazıda belirrtmiştir.
7- genel anlamda maaşlar yatırılırken açıklamaya maaş ödemesi şu ay için falan yazmaya gerek yoktur.

Haciz uygulamasında bankaya da haciz yazısı gönderilebilmekte,
bu durumda bankanın yapabileceği bir şey kalmıyor hesaba yatan miktarı ilgili dosyaya aktarmak veya bloke etmek dışında. Maaş hesabı olması bu tür durumlarda hesaba giren maaş kalanının haczini engelleyebiliyor.

Genel anlamda x ayı maaş -avans ödemesi şeklinde belirtme zorunluluğu olmasa da, dogabilecek ödedim-ödemedin ihtilafında faydası olabilecek bir tanımlama olacaktır diye düşünüyorum.