Bari Mali Müşavir olayım.!

Ynt: BaRİ mAli Müşavir olayım

battibalikyangider ' Alıntı:
3568 sayılı yasanın 45. maddesi işletilmeli.

Şu bağımlılık meselesini halledersek kimse öyle girerim bir firmaya mantığı ile meseleye yaklaşamaz.

3568 in 45. maddesi orada öyle aslanlar gibi dururken. Bağımlılık olmaz.
hayırlı olsun artık tek suçlu aöf mezunları diil bağımlı çalışanlarada arada bir sallarsak kurtaracaz mesleği...

ha gayret...

Ynt: Bari Mali Müşavir olayım.!

Battıbalıkyangider'in yazılarını göremiyorum, sansürlendi mi acaba?
Halbuki kendisi 3568 sayılı yasada açıkça yazan buna rağmen uygulanmayan 2007 yılında yayımlanan SMMM yönetmeliğinde de yer bulmuş bir konunun tartışılması gerektiğini belirtmişti. Gerekçe belirtilmeden forumdaki yazıların ortadan kaldırılmasını olumlu bulmuyorum.

İlgili madde Maliye idaresi ve odalar/birlik tarafından farklı yorumlanmaktadır. Bir Smmm'nin bir şirkette bağımlı olarak muhasebenin sevk ve idaresinden sorumlu olması durumu 45. madde dışında kamu ve birliğin kabul ettıği bir durumdur. Kanunun ilk metninde yer alan bu maddede kanunun 2. maddesinde yazılı işlerin dışardan bir smm/ymm tarafından takip edilmesinin devletin menfaatleri açısından daha uygun olacağı düşünülerek böyle yazılmış. Yani bağımlı olursa meslek mensubu vergi tahsil edemeyiz bu yüzden bunu böyle yazalım demişler.

20 yılda meslek öyle bir hale geldi ki artık "mali tablo" tabirini kimse kullanmıyor. 'finansal rapor' tabiri kullanılıyor. Muhasebe bilgi için yapılıyor. Sermaye piyasalarına yatırım yapanlar şirketin gerçeğe uygun değerine bakarak gelecek için yatırım yapıyorlar. İş bu safhaya gelmişken mesleğimizin mevzuatı çağın gerisinde kalmıştır. bir çok maddede çelişkiler mevcuttur. Yönetmelikler ise tam bir felakettir. Kanun metni sınırlarını oldukça zorlayan hatta metinde olmayan konular yönetmeliklerle düzenlenmeye çalışılmıştır. YMM, SMM arasındaki menfaat dengeleri YMM lehine yazılmıştır. Böylece bütün işleri tırnak içinde ifade ediyorum amele gibi üç kuruşa yanlarında çalışan SMM ler tarafından yapılan ve kendileri yapılan iş hakkında altında imza ve mühürü dışında hiç bir bilgisi bulunmayan,hatırında kalan (kaldıysa şayet) 50 yıllık VUK un bir iki tane maddesiyle ve Maliye'nin bunlara vermiş olduğu dünyada örneği bile bulunmayan garip bir tasdik yetkisiyle rekabeti alt üst ederek haksiz para kazanan bir meslek grubu dizayn edilmiştir.

45. maddenin uygulanması değil mevzuatın tamamen yeniden ele alınması ve mesleğimizin dünya standartları ile uyumlu bir şekilde yeniden dizayn edilmesi gerekmektedir. Mesele budur. Yoksa şapka kanunu da 80 yıldır yürürlükte ama kışın soğukta kafamız üşümese kimsenin bere takıcağı yok.

Mesajlarım sansürlenmedi ben sildim.

Tüm forumdaşlara meslek hayatlarında başarılar dilerim. Zaten gereksiz olan varlığımı bu mesajımla sonlanırıyor. Alomaliye yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygılar.

Mesleki konular özgürce tartışılabilmeli, kimse düşünceleri nedeniyle yargılanmamalı saygı ve hukuk çerçevesinde tartışmalar sürdürülebilmelidir.

Meseleyi ben toparlamaya çalıştım. Aşağı yukarı her mevzuatta böyle durumlar var malesef ancak sizin neden mesajlarınızı sildiğinizi ve forumdan ayrıldığınızı anlamakta zorluk çekiyorum. Suç mu işlediniz? hakaret veya bir kabalığınız mı oldu?

Bence onbinlerin okuduğu ama görüşleriyle kimsenin pekde fazla sayılacak hareket kazandıramadığı bir forumda düşünen ve görüşlerini paylaşan bir meslektaşın bu şekilde ayrılmaması gerekir. Sizden durumu tekrar gözden geçirerek nedenler üzerinde asgari de olsa bilgi vermenizi beklerim.

Saygılarımla.

Herkes fikrini saygı ve hoşgörü çerçevesinde özgürce ifade edebilmeli....

Büyük denetim şirketinde çalışmış iseniz ingilizceniz iyi ve iyi bir üniversite mezunu iseniz şartları siz belirlersiniz,3000 TL den kapı açarsınız,ingilizceniz olgunlaşmamış adı olmayan bir üniversite mezunu iseniz ve ufak çaplı büro veya şirkette deneyiminiz varsa 1000 TL den kapıyı açar 1500 TL ile kaparsınız.Biliyorum popülist bir yaklaşım ama piyasada geçerliliği var aklımızda bulunmalı.
Bunun yanında tabiki insan kendi çabası gayreti azmi ile bir yerlere geliyor yukarıdaki şartları sağlayan insanlar içinde bu geçerli fakat piyasada uygulaması olan durum yaşadım gördüm ,yarın farklı şeyler yaşarım onuda vurgularım.

Büroyu ve bürocu arkadaşların yaptığı işleri verdiği hizmeti küçümsemem ,hiç bir işi ve işçiyi küçümsemem haddim değil.Bende büro kökenliyim ,tüm bilgilerimi bu temel üzerine inşa etmiş birisiyim.Sorun vizyon sorunu ,geleceği görmek ve gelişmelere uyum sağlamak sorunu.En güçlü değil ,en akıllı değil, hayatta kalan değişime en hızlı uyum sağlayandır.
Paris Kültür Ateşesi ' Alıntı:
Ben bu kadar gaddar değilim
Meslekte bir yerlere gelmenin kriteri nedir sizce Sn Aokten?

Amacı sadece 'Ruhsat almak' olanlar iyi düşünsün ;

bir siteden alıntı;
Yaş 30 Özel sektörde 1250 net maaşım var. Aynı firmada 8 yıldır çalışıyorum ve maaşım 1250. Ayrıca SMMM yim Büro aç demeyin çevrem yok Açamam.

2004 Kpss girdim 53 aldım.

2010 Kpss de Evde Hazırlandım 66,5 Aldım İİBF Mezunuyum.

2012 Kpss Hazırlanmalı mıyım?

Dersaneye Gitmek Gerekir mi?

Arkadaşlar Allah Rızası için Beni Kırmadan Siz beni kendi yerinize koyarak Ne Yapardınız?

yazılanlar bana çelişkili geldi, pek inanmadım açıkçası nedeni de smmm ruhsatı almak öyle kolay bişey değil eğer bu insan ruhsatı 30 yaşına gelmeden aldıysa kpss den de 66,5 alacak kadar da bilgisiz olamaz diye düşünüyorum, 8 yıldır şirkette çalışıp maaşında bir yükselme oluyorsa kişi biraz da kendisinde sorun aramalı ( kaldı ki 8 yıldır çalışıyorsa hem çalışıp hemde belgeyi almış olmalı buda kişinin başarılı olduğunu gösterir bence, kpss den o puanı nasıl alır düşündürücü) ve smmm belgesi kesinlikle maaşına etki eder o kadar da aşağılamayalım aldığımız veya alacağımız belgeleri arkadaşlar

Valla birçok konu da yorum yazılmış ama bence bu işten en kârlı devlet + odalar ve türmob çıkıyor. Üzülerek söylüyorum işin kabaca ameleliğini angaryasını ne yazık ki mali müşavirler çekiyor.

Amacı sadece 'Ruhsat almak' olanlar iyi düşünsün ;

bir siteden alıntı;
Yaş 30 Özel sektörde 1250 net maaşım var. Aynı firmada 8 yıldır çalışıyorum ve maaşım 1250. Ayrıca SMMM yim Büro aç demeyin çevrem yok Açamam.

2004 Kpss girdim 53 aldım.

2010 Kpss de Evde Hazırlandım 66,5 Aldım İİBF Mezunuyum.

2012 Kpss Hazırlanmalı mıyım?

Dersaneye Gitmek Gerekir mi?

Arkadaşlar Allah Rızası için Beni Kırmadan Siz beni kendi yerinize koyarak Ne Yapardınız?

Hocam 2015'ten yazıyorum yaşınız şuan 34 civarıdır KPSS B (Ağırlıklı) ve A grubuna hazırlanın derim. SMMM olduğunuz için KPSS A konularına hakimsinizdir. Denemenizde yarar var. Not: Bazı KPSS A meslekter de 35 yaş sınırı var ama olmayan yerler varsa onlara hazırlanabilirsiniz.)