Basit Usul Kazancı

S_aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
12 Nis 2006
Mesajlar
261
Bir taksiye 3 kişi ortak. Tabi taksi ortaklardan biri adına açılmış. Örn.> Ali Yıldız ve Ort. şeklinde. bu taksinin elde etmiş olduğu kazancı 10.0000 Ytl bunun üzerinden hesaplanan vergi.1.625 ytl dir. Peki bu ticari taksinin kazancı ortak vergi numaraları adı altında tek bir beyanname şeklinde mi verilecek.?
Yoksa 3 ortak kendi vergi numaraları adı altında mı çıkan kazanc ve vergiyi beyan edecekler...
 
Ynt: Basit Usul Kazancı

Gelir vergisinin konusu, gerçek kişilerin elde ettikleri gelirdir. adi ortaklığınızın bu faaliyetinden elde edilen kazancın hisseleri oranında ortakların kayıtlarına intikali gerekmekte olup bu kazançlarını vermiş oldukları yıllık beyannamelere intikal ettirmeleri ortakların mükellefiyetlerinin bulunmaması halinde adı ortaklıktan doğan durumları cihetinde mükellefiyetlerinin tesisi ve bu kazançlar için yıllık beyanname vermeleri gerekmektedir.
Bu nedenle Herkes kendisine düşen miktar kadar ayrı ayrı gelir vergisi beyannamesi verecektir.
 
Ynt: Basit Usul Kazancı

ortakların ayrı ayrı vergi numaraları var. Ayrıca %33 hisseye sahipler. peki bunların beyanları ayrı verildiğinde çıkan 1.625 ytl vergiyi 3 e bölüp o şekilde i beyan edecekler..hisse başı 541,67 ytl ödeyecekler dimi.

işletme hesap özetinde 20.000 gelir -10.000 gider kazanc 10.000 ytl seklinde de beyan edilecek dimi?
 
Ynt: Basit Usul Kazancı

kardeş ortaklık numarasından taksinin tüm kazancını gösteren Baist usul işletme hesabı özeti tablosunu çıkaracan tablonun alt kısmına ortakların isimlerini ve t.c. numaralarını açarak kişi başına düşen bölünmüş kar matrahını yazacaksın. ve onu fotokopi ile çoğaltarak verilecek her kişi için yıllık beyannameye yazacaksın.
a.... 3.333,34
b.... 3.333,34
c.... 3.333,34
 
Üst