fonradar

Basit Usül Mükellef Tarafından Kesilen Yolcu Taşıma Faturaları

abdsis

Katkı Sunan Üye
Üyelik
13 Ara 2005
Mesajlar
869
Konum
ABCDEFG
3.2.11. SERVİS TAŞIMACILIĞI HİZMETİ
3.2.11.1. Tevkifat Uygulayacak Alıcılar ve Tevkifat Oranı
Tebliğin (3.1.2.) bölümünde sayılanların, Tebliğin (3.2.11.2.) bölümü kapsamındaki taşımacılık hizmeti alımlarında (5/10) oranında KDV tevkifatı uygulanacaktır.
3.2.11.2. Kapsam
Bu bölüm kapsamına, personel, öğrenci, müşteri ve benzerlerinin belirli bir güzergah dahilinde taşınması amacıyla ihdas ettikleri servis hizmetlerine ilişkin olarak yaptıkları taşımacılık hizmeti alımları girmektedir.
Söz konusu hizmetin, tahsis edilmiş özel plakalı araçlar ile yapılıp yapılmaması tevkifat uygulaması kapsamında işlem tesisine engel değildir.
Servis hizmetinin, personel veya öğrencilerin (veya velilerin) kendi aralarında anlaşmak suretiyle doğrudan taşımacı ile sözleşme yapılması/anlaşılması suretiyle sağlanması halinde, esas olarak hizmete ait faturaların servis hizmetinden yararlanan personel, öğrenci (veya velisi) adına düzenlenmesi gerektiğinden, tevkifat uygulanmayacaktır. Ancak, faturanın tevkifat yapmakla sorumlu tutulanlar adına düzenlenmesi halinde tevkifat uygulaması kapsamında işlem tesis edilecektir.

Merhaba,

Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci taşıma ihalesine giren mükellefim 8 adet ihaleyi kazanmıştır. Ancak kendi araçları bu taşımaya yetersiz kaldığından 8 ihalenin 4 ünü basit usüle tabi mükelleflere yaptırmaktadır.
hizmet gerçekleştiğinde ise bu müekleflerden öğrenci taşıma faturası alıp paralarını ödemektedir.

Sorum: Basit usül mükellefler kdv den istisna olduğu için buradaki KDV sorumlu sıfatıyla bizim mükellef tarafındanmı beyan edilecek.


Cevabınızı bekliyor iyi bayramlar diliyorum.
 
Basit usul kdv mük olmadığı için (isteğe bağlı olarak olmadı ise) tevkifatta olmayacaktır.
 
Üst