fonradar

Basit Usul Mükellefi Ticari Taksi Sahibi 2. Taksi Alımı

Üyelik
3 Ocak 2006
Mesajlar
53
basit usul mükellefi ticari taksi sahibi bitane daha taksi alırsa gelir vergisi mükellefine mi geçmesi gerekir yoksa basit usulde kalabilir mi? adına 2 araç olacağı olacağı için ssk lı işçi mi çalıştırması gerekecek.
 
Sevgili Fatih2006;
Basit usülden Gerçek usüle geçme durumları GVK'nun 47ve 48 maddelererine göre değerlendirin iki araç olması gerçek usüle geçeceğiniz anlamına gelmez.

İkinci bir araç olduğu için işçi göstermeniz gerekir.
 
Sn M.Hayri ANDAÇ GVK'nun 47ve 48 maddelererine tam açık yazmıyor burada hasılata göre değerlendiriliyor galiba yıllık hasılatı kanunda belirtilen rakamı geçmezse mi basit usulde kalabiliyor.
 
Evet sayın Fatih2006 yıllık hasılatınız oranları geçmiyorsa Basiti usülden Gerçek usüle geçmenize kanuni bir zorunluluk yok.
 
hey Allah'ım kanuna bak be aylık geliri ortalama 300-400 ytl olan bir ayakkabı tamircisini eskiden bir işyerinin kirası yüzünden gerçek usule geçiren şimdi ise basit usule geçmesine imkan vermeyen kanun milyarlık plaka ve milyarlık araç sahiplerine basit usulde vergi hakkı verdiği gibi birde ikinci araç aldığı halde yinede aynı hakka devam etmesine olanak veriyor hele minibüsler darphane gibi para pastıkları halde basit usulde vergi ödüyorlar... nedir bu adaletsizlik kim dur diyecek acaba bu kanunları işlerine geldiği gibi mi çıkarıyorlar yoksa kafalarımı çalışmıyor anlamış değilim. :?: :idea: :!:
 
Segili Ergin_Er;
İsyanınızı anlıyorum ama kanunlar karşında elimiz kolumuz bağlı kalıyor.Aslında sorun Basit Usülü yeniden gözden geçirip düzenlenmesi lazım bu haliyle sorun olduğu yerde durur...
 
Üst