fonradar

Basit Usul/vergiden Muaf Esnaf Hk.

Üyelik
7 May 2015
Mesajlar
10
Konum
ankara
Değerli forum üyeleri;
Kendi adına fayans işi yapan seyyar faaliyette bulunan, arada sırada talep üzerine çalışan,kendi adına mal alım satımı yapmayan, yaptığı iş genel olarak 3 bin tl üzeri olan biri basit usul mü? vergiden muaf esnaf mı? gider pusulası nasıl düzenlenir ? değerli görüşlerinizi bekliyorum.
(Benim görüşüm vergiden muaf esnaf ve gider pusulası düzenlenir muhtasarla beyan edilir.)
 
GVK 9 göre , Bir iş yeri açmaksızın gezici olarak ve doğrudan doğruya müstehlike iş yapan hallaç, kalaycı, lehimci, musluk tamircisi, çilingir, ayakkabı tamircisi, kundura boyacısı, berber, nalbant, fotoğrafçı, odun ve kömür kırıcısı, çamaşır yıkayıcısı ve hamallar gibi küçük sanat erbabı; grubuna girmektedir.
İşi yaptıran tarafından vergiden muaf esnafa yaptırılan iş için gider pusulası ile %10 stopaja tabidir.
 
Fayans döşemeciliği m2 fiat ile yapılan bir inşaat taahhüt işi olduğundan gerçek usulde vergilendirilir.Yağlı boyacı badanacılarda aynı durumdadır.Sanat meslek olduğu teşvik edilen mesleklerden olmadığı için vergiye tabidir.Yaşadığınız şehrin durumuna göre normal şehir büyükşehir farkı var özel inşaat ustası pozisyonunda yani yevmiye ile çalışıyorsa basit usul de vergilendirilir.Büyükşehir de ise 1995 tarihli bakanlar kurulu kararına göre inşaat işi yapanlar gerçek usulde vergilendirilir.Bir mütaahhide iş yapıyorsa mütaahhidin işçisi olarak stopaj yolu ile vergilendirilir.İyi çalışmalar.
 
Merhaba,

Yeni konu açmamak için buraya yazıyorum. Ben evde süs, bitki ve balık akvaryumu yapıp internet üzerinden satmak istiyorum. Bu 30 ocakta resmi gazetede çıkan düzenlemeye göre bunu yapabilir miyim? Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim,

Saygılarımla,
 
Üst