Basit Usul

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ERENKO64
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
3 Nis 2007
Mesajlar
3
Şubat ayında verilecek basit usül beyannameleri internet ortamında verileceğine dair kesin bir bilgi varmı.Yosa elle doldurulabilecekmi..
 
Ynt: basit usül

İnternetten verilecek E-beyannameler Gerçek Usulde Vergilendirilenler ile Kurumlar Vergisi mükelleflerini ilgilendirmektedir. Basit usul beyannamelerini etkilememektedir.

Vergi Usul Kanununun 29 Nolu sirküsünde belirtilmektedir.
 
Ynt: basit usül

Vergi usul kanununda basit usullerin internet ortamında beyanname vermeyeceği kesin olarak belirtilmişse de vergi daireleri basit usul vergi mükelleflerini internet ortamında beyanname vermeye zorlamaktadır.Bu konuda Gelir İdaresi Ankara Vergi dairesi Başkanlığı B.07.1.GİB.4.06.18.02/32mük257-169-6361/ sayılı yazılarıla basit usulün internet ortamında beyanname verilmeyeceğini açık olarak belirtmiştir.Sanırım bu durumda bu yazının faydası olur.
 
Üst