fonradar

Basit Usulde Firma Kurma ?

Üyelik
16 Kas 2019
Mesajlar
2
Konum
Rize
Değerli forum üyeleri sizlere bir sorum olacak basit usulde bir şahıs firması kurmak istiyorum maksat azda olsa vergimizi verelim malum piyasa kötü çok bişey kazanamıyoruz defter olsak kurtarmaz yaptığımız iş logo tasarım kartvizit tasarımı gibi işler bir muhasebeciyle görüşüp maliyeye başvurduk fakat tasarım ve basım işinin reklam ve aracılıkla çeliştiğini ve basit usul olmayacağını söylediler bizde kodumuzu değiştirmeye karar verdik kira, ciro vs herşey basit usul kanununa uyuyor sizden ricam aşağıdaki kodlardan hangisi basit usule uygundur bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

Yıllık Kiram: 5000 TL
Dükkanım: 15m2

Olabileceğini Düşündüğüm Kodlar:


620101 Bilgisayar Programlama Faaliyetleri (Sistem, Veri Tabanı, Network, Web Sayfası vb. Yazılımları İle Müşteriye Özel Yazılımların Kodlanması Vb)

620902 Diğer Bilgi Teknolojisi ve Bilgisayar Hizmet Faaliyetleri (Kişisel Bilgisayarların ve Çevre Birimlerinin Kurulumu, Yazılım Kurma vb.)

582901 Diğer Yazılım Programlarının Yayımlanması

741003 Uzmanlaşmış Grafik Tasarımcılarının Faaliyetleri (Marka ve Alametifarika Tasarımı Dahil)
 
Siz tasarım işi yaptığınızı belirtmişsiniz, ama basım işini de kapsayan kod yazmışsınız, ikisi çok farklı, "tasarım" işi bir bilgisayar başında kendinizin bilfiil yaptığı bir iş. "Basım" dediğinizde yardımcı elemanlar kullanmak, makineler almak, basım için maliye'den basım izni almak (resmi evrak basımı) vs gibi komplike işler, ve bunun için basit usul yeterli değildir.

Sadece tasarımla ilgili 741003 gibi bir kod kullanırsanız sorun olmayacaktır. Diğer belirttiğiniz 620101 de bu kapsama girer.
 
Üst