Basit Usulde Vergi Beyannamesi

mes_ar

Tanınmış Üye
Üyelik
23 Mar 2007
Mesajlar
2,028
Konum
İSTANBUL
Merhaba arkadaşlar, bu beyannamenin internet ortamında hazırlanıp gönderilmesi mecburi mi, elden verilebiliyor mu? Bir de bu durum bir terzi için sözkonusu ve ilk kez bu beyannameyi hazırlayacak. Kestiği faturaları kdv li olarak kesiyor, ama beyannamenin ismi gelir vergisi beyannamesi. Aklıma takılan şu ki; bu kişi faturalarının stopajlı mı kesmeliydi acaba?
 
Ynt: Basit Usulde Vergi Beyannamesi

sorunun içinde bir sürü soru çıkar, bu arakadaş basit usül gelir vergisi beyannamesimi verecek?
vercekse şubatta verecek, şu an için internetten verme zorunluluğu yok, ancak bu sene getirebilirler sanırım. basit usülde kdv hesaplamaması lazım, eğer hesapladı ise kdv beyanı ile vergi dairesine hesapladığı dönemde ödemesi lazım. stopajı ilgilendiren bir hususta yok.
 
Ynt: Basit Usulde Vergi Beyannamesi

Bu kişi terzilik yapıyor, kdv siz mi kesmesi gerekiyor? Şayet stopajı ilgilendiren bir durum yoksa o zaman basit usul gelir vergisinde yalnızca kestiği faturalarla, yaptığı harcamaların farkını mı dikkate alacak? Buna göre bir vergi mi çıkacak. Arkadaş bu işe yeni başladığı için benim de bu tür bir mükellefim olmadığı için bu konuda birz cahiliz, yardımcı olursanız sevinirim.
 
Ynt: Basit Usulde Vergi Beyannamesi

evet tüm basit usüller kdv'siz kesmeli faturaları, eğer kdv li kesti yada kdv dahildir ibaresini kullandı ise, kdv beyannamesi ile vergi dairesine bu kdv'leri ödemeli.
evet kestiği faturalar ile aldığı faturaların kdv dahil bedelleri arasındaki farkıda kar göstererek vergisini vermelidir.
 
Üst