Basit Usule Geçiş Hakkında Yardıma İhtiyacım Var

Üyelik
29 Ocak 2015
Mesajlar
1
Konum
eses
Arkadaşlar merhaba daha öncesinde gerçek usulde vergi mükellefiydim fakat işlerim ters gidince 2014 yılı içinde kapatmak zorunda kaldım.
şimdilerde ek iş olarak evde saat tarzı şeyler yapıp satıyorum. Bu satışlarıma ne şekilde fatura kesebilirim.

Tekrar gerçek usulde vergilendirilmek istemiyorum nedeni kazancımın az olması ve bağkur ödeyecek kadar kazanmıyor olmam. bu durumda elde etmiş olduğum geliri ne şekilde faturalandırıp vergisini ödeyebilirim.
 
Geçici bir uygulama ile son 2 yılda basit usul sınırlarında kalan esnaflar basit usule geçirildi.Ancak bazı mesleklerde bu olmadı kıymetli ürünler beyaz eşya taahhüt işi komisyonculuk satanlardada olmuyor.Basit usuldede bağkur ödenmek zorunda istisnası yoktur.Normalde bir defa gerçek usul vergilendirilen bir daha basit usule dönemiyor ama geçici uygulama ile bazılarını geçirdiler .Son karar vergi dairenizin yoklama yapılıp değerlendirilecek.Kolay gelsin.
 
Eskidende farklı bir sektörde olmak kaydı ile kapanış sonrası basit usul (şartları taşıyor ise) yapılabiliyordu. Örn; giyim eşyası üzerine deftere tabi biri işi kapattıktan sonra pazarda limon satar ise basit usul olabiliyordu.
 
Üst