Başka bir şirkete iş basvurusu yaptığımdan dolayı işten çıkarılma hk.

merhabalar,
calıstıgım sirketten baska bir şirkete iş basvurusu yaptıgımı ogrendikleri icin işten cıkarılma ihbarnamesi aldım. bu iş yerinde 1 yıldır calısıyorum ve 1 yıldır, haftada 4 gün 8 saat 2 gün 12 saat calıstırılıyorum ve herhangi bir mesai ödemesi yapılmıyor. ayrıca maaşımız bankaya 650 tl olarak yatırılıyor ve eldende 200 tl veriyorlar. normalde maaşımız 850 tl ama resmiyette 650 gösteriyorlar. ayrıca bayramlarda bayram izni verilmiyor. bayram parası adı altında bir miktar bankaya yatırıyorlar fakat gelecek ay elden verdikleri paradan bu miktarı kesiyorlar yani kısaca bayramda calıstırıp extra hicbir ücret ödemesi yapılmıyor.
18/09/2010 da işten çıkışım yapılacak ve bu sirketten haklarımı almak istiyorum. yasal olarak almam gereken haklar nelerdir. tazminatım 650 denmi 850 denmi hesaplanmalı. 1 yıllık mesai ücretlerimi ödemeleri gerekirmi? senelik izinimi kullanmadıgım icin senelik izin parası ödemesini ne kadar almam gerekiyor.
beni detaylı bir sekilde aydınlatabilecek üstadlarıma simdiden tesekkuru borc bilirim.

Türkçemize dikkat edelim.!
Lütfen Forum Kuralları' na uyunuz.!

Ynt: Başka bir şirkete iş basvurusu yaptığımdan dolayı işten çıkarılma hk.

Kıdem tazminatı brüt ücret üzerinden ödenir. Aslında hesaplamalara tabii tutulmas gereken ücretiniz 850 TL nin brütü olmalı (1187 TL) yol-yemek-yakacak v.s ödemelerde bu rakamın üzerine eklenir..

Kullanılmayan izin ücretinizi de (1187 TL ) den hesaplanmalı.

1 yıllık fazla mesainiz de (1187 TL ) den hesaplanmalı.

Bu arada Çıkışınız 18.09.2010 da yapılacağı ALO 170 hattına bildirilen şikayetler 1 ay içinde çözümlenmek durumunda ücret farklılığınız giderilebilmesi bu yolu deneyebilirsiniz.

ispatlamak şartı ile bütün alacaklarınızı 850 tl üzerinden yaptırabilirsiniz? ama anlaşılan o oki basiretli!!! işvereniniz o kadar kılıfına uydurmuşki her şeyi sanırım biraz zorlanacaksınız.

cevaplarınız icin tesekkurler. işverenim bana sözlü olarak kıdem tazminatımı 850 tl üzerinden ödeyecegi sözünü verdi ama ben dogal olarak güvenemiyorum. çıkış zamanı geldiginde sözünden dönerse yine o tarihte alo 170 hattı ile cözebilirmiyim sorunu acaba

170 hattı sizin sorununuzu çözmez . Orası bir şikayet mercii. Sadece işverene bir takım zorluklar çıkar.Size bir faydası olmaz.

yani su durumda yapabilecegim birsey yokmu demek istediniz anlayamadım. hakkımı alabilmemin bir yolu yokmudur?

Hakkını arayabileceğin tek mercii iş mahkemeleri yani bir avukattır avukat söylemiş olduğun ücretlerin hepsini söke söke alır mahkemede işçi işverenden heerzaman 1-0 öndedir.