Başka Bir Şirketle Birleşme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

beyza

Katkı Sunan Üye
İşçinin çalıştığı bir şirket başka bir şirketle birleşiyor ve o şirkete ait binaya taşınıyor. Taşınan bu şirkette çalışan işçiler yeni yere gitmeyip kıdem talep edebilirler mi ?

Ynt: Başka Bir Şirketle Birleşme

Eğer ki işveren değişikliği varsa işçilerin onayının yazılı olarak alınması gerekir. İşçiler yeni işverenle çalışmayı kabul etmezlerse kıdem tazminatlarını ve diğer sosyal haklarını alıp işten ayrılabilirler. Kabul etmeleri durumunda da tüm haklarıyla yeni işverenin personeli olurlar.

Merhaba,
İki konuya açıklık getirmek istiyorum.
1- Arkadaşımız burada işveren değiikliğinden değil, şirket birleşmesinden bahsediyor. En azından ben öyle anlıyorum. Eğer doğru anlamışsam bu durum çalışanlar için haklı fesih sebebi değildir. Taşınılan yeni şirket merkezi eğer çalışanın ulaşımı için uygun değilse (örnek başka il sınırında) bu durumda tazminatını isteyerek iş sözleşmesini feshedebilir. Ama konu yargıya gidebilir, kanunda açıkça yazılı olmamasına rağmen çalışan lehine yargıtay kararı okumuştum.

2- Ayrıca sermaye şirketlerinde ortakların değişmiş olması çalışan için haklı fesih sebebi değildir. Çaünkü çalışanlar gerçek kişilerin yanında değil tüzel kişilikte çalışmaktadır.

teşekürler sayın başkan, aynen dediğiniz gibi bi durum söz konusuydu.

arkadaşlar yargıtay 9.hukuk dairesinin görüşü

firma nın yeni iş adresi büyükşehir belediye sınırları içerisinde veya belediye sınırları içerisinde ise işçi nakledilen yere gitmezse e kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanamaz diyor.Peki istanbul için varsayarsak örn.işyeri çatalcaday dı tuzlaya taşındı.Çatalçada oturan işçi tuzlaya nasıl işe gidebilir.Siz ce bu mantıklı mı...