fonradar

Başka departmana sürekli yardım hakk.

mls1994

Katkı Sunan Üye
Üyelik
27 Ağu 2009
Mesajlar
100
merhabalar

daha öncede bahsetmiştim ama bu konuda bilgili bir arkadaştan yardım bekliyorum. biz mali işler departmanında çalışıyoruz daha önceleri firmamızda 2 adet sekreter vardı biri daha sonra çıkarıldı ve başka sekreter alınmayacağı söylendi ve bugünde bize öğle saatlerinde sürekli olmak üzere sekreter yemekte iken bu işi yapmamızı söylediler yarım saat ama kapı açma patron istekleri yapmak vs bu işi kabul etmek zorundamıyız yani bize işe girişte böyle bişi söylemediler 7 senedirde bu iş yerindeyiz sizce nasıl bir yol izlemeli tabii birde tatile çıkınca vs derken sonuçta iş bizede patladı
 
Ynt: Başka departmana sürekli yardım hakk.

Genellikle imzalanan belirli/belirsiz süreli sözleşmeler işveren yada kanuni temsilcisi tarafından hazırlandığından işverenenin isteyeceği her türlü işi, merkez ve şubelerinde ve hatta bundan sonra yurtiçinde açacağı diğer şubelerde yapmakla yükümlüdür tarzında ifadeler olur ve bu sözleşmeleri genellikle imzalarız. Dolayısıyla iyi niyet ve ahlak kuralları çerçevesinde kalmak şartıyla bu tür işleri yapmak istemiyorum demek pek bir işe yaramaz.
Bu sorun Türkiye şartlarında herzaman ve heryede karşımıza çıkar. Bunun önüne geçmek biraz zor. Bunu işten ayrılmanızı sağlamak amacıyla yapdıklarını düşünüyorsanız ve ispat şansınız varsa "mobbing" davası açabilirsiniz.
Türkiyede de bu tür bir dava ile ilgili çalışan lehine yargıtay kararı verildi diye hatırlıyorum
 
Ynt: Başka departmana sürekli yardım hakk.

teşekkürler ama bizde sözleşme diye bir şey yok ki böyle bir şart koşulsun
 
Ynt: Başka departmana sürekli yardım hakk.

Tamam ozaman, bu işi yapmak istemediğinizi beyan edin. Size verilecek cevaba göre yeni bir yol çizin.
Bu yol işten ayrılmaya kadar gidebilir ve mahkeme süreciyle tazminat kazanma şansınız oldukça yüksek.
 
Ynt: Başka departmana sürekli yardım hakk.

zaten burası sözleşmeyle işe alan bir yer değil muhasebe de şu işleri yapacaksın diyorlar tamam mı tamam o zaman başla işe bu mantık... çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için .
 
Ynt: Başka departmana sürekli yardım hakk.

Ortada sözleşme yoksa ispat yükü işverendedir , işi kabul etmeyeceğinizi yazıp yapmayacaksınız zorla yaptıramazlar işinize son verecekler siz işe iade davası açarsınız yüklü tazminat öderler vs. veya işinizin dışında iş nedeniyle haklı fesih yapıp kıdem alacaksınız
 
Ynt: Başka departmana sürekli yardım hakk.

Isci hakli nedenle fesih hakkini kullanirsa ispat yuku iscide degil midir ?
 
Üst