fonradar

BDDP Hakkında İnceleme

deeper_blue

Katkı Sunan Üye
Üyelik
6 Eyl 2007
Mesajlar
666
Konum
İSTANBUL
Arkadaşlar,

Şu anda gündemimizi meşgul eden konuların biraz dışına çıkarak denetim işlevini yerine getirmede kullanılacak araçlar başında gelen Bilgisayar Destekli Denetim Programlarını hakkında bilgi alış verişinde bulunalım.

bu hafta içinde CAP programını inceledim daha önce benzer ACL üzerinde çalışma imkanı bulmuştum. Açıkçası CAP gerek türkçe olması gerekse tam tasdik, UFRS, İç denetim fonksiyonlarını barındırdığından ilgimi çekti. ayrıca saha denetimlerinde denetlenecek süreç ile ilgili 3R bakışına göre tüm hadiseyi başından tek bir platformda tutabiliyor.

Firma ile görüşmemde KGK ve TÜRMOB ile konu hakkında görüşmelerinin olduğu toplu bir pazarlamaya girebilecekleri izlenimi alınmıştır. Programlar hakkında fikir sahibi arkadaşların bizleri aydınlatması ricasıyla bilgilerinize sunulur.
 
Ynt: BDDP hakkında inceleme

Bu gidişle denetim menetim olacak o yüzden programada gerek kalmayacak. :mad: :-X
 
Ynt: BDDP hakkında inceleme

Olacak o konuda şüphe yok. ancak kimin ne şekilde nasıl olacağı konusunda henüz netlik yok. Diyelim ki bugün herkes denetim yapma hakkını aldı nasıl yapacağız????
 
Ynt: BDDP hakkında inceleme

Bu sorunun cevabını tartışmak için başlık açıldı. bu bağlamda lütfen konu hakkında birikimlerimizi yalnızca paylaşalım.
 
Ynt: BDDP hakkında inceleme

Sayın deeper_blue,

Daha önce incelediğinizi yazdığınız CAP ve ACL hakkında daha detaylı bilgi vermeniz de mümkün mü ?
 
Ynt: BDDP hakkında inceleme

Sn. baltun;

ACL veri madenciliği üzerine istatiksel yaklaşımında bulunan bir program ancak CAP cazip tarafın müşteri kabulden denetim raporunun yazılmasına kadar olan süreçleri içinde modül olarak barındırması. ayrıca risk karşılama kriterlerinizi verip makul güvence standartlarınızı belirleyebiliyorsunuz. Açıkçası excel de yapılan işlemleri inanılmaz oranda kısaltacak kısa yollarıda cabası. örneğin mizan da hareket görmeye veya kalan sıfır olan hesapları süzüp denetleme stratejisini ve zaman planlamasını reel hale getirebiliyor buda zaman/fiyat endeksini etkileyip gerçekçi teklif vermenize sebep oluyor.

ve firma yetkili Burak bey ile görüşme fırsatım oldu (kendisi aynı zaman da smmm unvanına sahip meslektaşımız) kendisi yakın zamanda versiyon güncellemesine gideceklerini ve daha etkin halde olacağını ayrıca belirtmiştir. Maalesef demo vermiyorlar ancak ...tube sitesinde birkaç eğitim videosu bulunmakta.
 
Ynt: BDDP hakkında inceleme

Selam arkadaşlar;

Ben aktif olarak CAP kullanıyorum. Özellikle tüm muhasebe kayıtlarına erişim imkanı tanıması işimizi oldukça kolaylaştırıyor.

Sorularınız varsa cevaplayabilirim...
 
Arkadaşlar Cap'i yaklaşık 2-3 yıldır kullanıyorum.Sorularınız varsa ben de yardımcı olmaya çalışırım.
 
Üst