Bel Ağrısı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tkank
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tkank

Katkı Sunan Üye
arkadaşlar benim gibi bel ağrısı ceken bir çok meslektaşım olduğunu düşünüyorum.
bel ağrısı için aldınız tebirler varmı. ben çalışma koltuğumu değiştirmeyi düşünüyorum. bel ağrısı çeken ve koltuğunu değiştirdikden sonra ağrısı azalan arkadaşlar varsa öneride bulunurlarsa sevinir.
şimdiden teşekkürler.

Ynt: bel ağrısı

Bel ağrısı mı, o da ne? En azından hissettiğin belin var. Şakası bir yana da , bel destek yastıkları var kullanmak lazım. Yürüyüş yapmak lazım, sigarayı bırakmak lazım, yoğun stresten uzak kalmak lazım, bitkisel çaylar kullanmak lazım, arada sırada bir kadeh şarap içmek lazım vb....

koltuğu değiştirmenizde büyük yarar var bir de bele destek olacak yastıklardan alın belin alt kısmında ki boşluk için .Ayrıca masa başında çalıştığınız için ayaklarınızın altına destek olarak dizlerinizi düz hizaya getirecek yükseklik yerleştirmenizde fayda var yükün bele olan baskısını azaltır.Gün içinde uzun süre oturarak çalışmak yerine her yarım saat te bir kalkıp ofis içinde yürümeniz çok önemli saati veya bilgisayarı hatırlatması için ayarlaya bilirsiniz.Eğer yapabilirseniz düzenli yürüyüş tabi ki doktor tavsiyesi ile iyi geleceğine inanıyorum.
şu anda aklıma gelenler bunlar farklı önerileri yazarım geçmiş olsun.

cok sağolun
masamın ayaklarını yukselttık bele baskıyı azaltmak için. bel yastığı kullanıyorum bel boşluğa gelmesin diye.
doktor tavsiyeleri hep emekli olmuş işten güçten elini çeken kişilere uygun.
şarapmı inan çok faydası olmuyor............::))

Ynt: Bel Ağrısı

fizik tedavi yapılabilir,kiloluysanız kilo kontrolu şart ideal kiloya ulaşana kadar,gün içindeki hareketlere dikkat etmek lazım düzgün eğilmekdizleri kırıp ,ağır bir şey taşınacağı zaman eğilerek yine dizleri kırıp kaldırmak,ani hareketler yapmamak ve yaz olması sebebiyle özellikle klimaya maruz kalmamak çok önemli.doktor tavsiyeleri genel de sıkıcı ve zor gelir fakat neticesi iyi olur.

çok tecrübeli konuşuyorsunuz sanırım sızdede böylr bi problem var.
varsa çok geçmiş olsun.
en son doktora gıttığımde bel fıtığınından ziyade bel kemiğimde duzleşme varmıs ve asıl ağrıyı o tetıklıyormus.
mesleğimi değiştirsem::)

merhaba, benim bel ağrı şikayetim yok ama, işimiz gereği devamlı masa başında olduğumuzdan vede muhasebe programımızın kontrolü, işlevselliği klavye yanında mouse ile kontrol edildiğinden; benim sağ elimin bileğimde çok sık mouse kullanmaktan bileğimin sol köşesinde bir şişkinlik oluştu ve de kırmızı renkte. Böyle bir durumla karşılaşanınız var mı? Çözüm bulamadım bi türlü.

ben yaşamadım fakat bilek ve parmaklarında bu şikayetleri yaşayan tanıdıklarım var biraz ilerleyince el ve kollarında ciddi uyuşmalar oluştu öncelikle hafife almadan doktora başvurulmalı ,bilek destekli mouse pad alınabilir veya mouse padin alt kısmına yani bileğin masaya gelen kısmına rahatlatıcı destek koyulabilir,bilek egzersizleri var onlar yapılabilir.

stajyer35 ' Alıntı:
merhaba, benim bel ağrı şikayetim yok ama, işimiz gereği devamlı masa başında olduğumuzdan vede muhasebe programımızın kontrolü, işlevselliği klavye yanında mouse ile kontrol edildiğinden; benim sağ elimin bileğimde çok sık mouse kullanmaktan bileğimin sol köşesinde bir şişkinlik oluştu ve de kırmızı renkte. Böyle bir durumla karşılaşanınız var mı? Çözüm bulamadım bi türlü.

bende de var aynısından :-)

burcu83 ' Alıntı:
stajyer35 ' Alıntı:

bende de var aynısından :-)

:) sahimi.. çok kötü duruyo ama yaa.. şöyle elimi kaldırdığımda kırmızı nokta gibi..
tuğçe arkadaşımızı dinliyip bilek destekli mouse pad almayı düşünüyorum bende. İşe yararmı bilemiyorum. Az evvel araştırdım biraz. Memnun kalanda var kalmayanda var. Ama bu durumdan kurtulmak istiyorum. 2 hafta bilgisayar kullanmasam geçer mi acaba?

çok kırmızı değil benimki ama gözle görünür bi şişkinlik var..
elle dokunduğunuzda kemik gibi sert..
bunun haricinde omuzlarda ağrı oluyor bende..uyuşukluk gibi ..

ne de çok derdimiz varmış :-)

geçmiş olsun arkadaşlar bir an önce doktora başvurup önlem almanızda fayda var,burcu arkadaşım korkutmak istemem ama ilerleyen safhalarda belirttiğiniz şişkinliği cerrahi bir operasyonla alıyorlar onun için erken teşhis önemli.

tuğçe09 ' Alıntı:
geçmiş olsun arkadaşlar bir an önce doktora başvurup önlem almanızda fayda var,burcu arkadaşım korkutmak istemem ama ilerleyen safhalarda belirttiğiniz şişkinliği cerrahi bir operasyonla alıyorlar onun için erken teşhis önemli.

teşekkürler uyarılarınız için..böyle önem arzedeceğini hiç düşünmemiştim..

En önemli önlem yüzmek haftada 3 gün en az bir saat.
Bel için verilen hareketler var Düzenli yapmalısınız.
Bel detekleyici yastık çok fayda sağlıyor.
Kontrollü yaşama alışacaksınız.

Eeee artık kolestrol e falan da dikkat etmek lazım, belle başlar devamı gelir, sonra damar sertliği, kalp, iki beyan arasına bunları da sıkıştırmak lazım.