fonradar

Belediye Muhasebecilerin Hizmeti, Stajdan Sayılır mı?

Üyelik
6 Haz 2005
Mesajlar
29
Merhaba arkadaşlar
ben 4 yıllık muh- finansman mezunuyum. 6 yıldır belediye de muhasebeci görevini yapmaktayım. birinci derece de vergi sorumlusuyum. kdv bey- muhtasar bey. ssk vs evrakları kendim imzalıyorum. benim merak ettiğim yaptığım hizmet stajyerliğime geçerli sayılır mı?
2 yıl yapacağım staşyerliğe sayılır mı? bundan önce ki başlıkları okudum. staj yönetmeliğinin 9. maddesinde şöyle denilmekte.

b) Kamu kuruluşlarının veya bilanço esasında defter tutan kuruluşların muhasebe birimlerinde birinci derece imza yetkisini haiz, muhasebenin fiilen sevk ve idare edilmesinden veya mali denetiminden sorumlu bulunanların bu hizmetlerde geçen süreleri staj süresinden sayılır.
Kamu kuruluşlarının muhasebe birimlerinde birinci derece imza yetkisini haiz, muhasebenin sevk ve idare edilmesinden veya mali denetiminden sorumlu bulunanlar, bu hizmet sürelerini kurumlarından alacakları hizmet cetveli, imza sirküleri ve yazı ile belgelendirirler.
imza yetkisinde ve muhasebe işlerinin sevkinde birinci derece de sorumluyum. buna göre benim stajyerliğim nasıl olacak?
stajyerlik sınavına girmeme gerek var mı?
benim stajyerliğim ve mali müşavirlik belegsi almam için kısaca neler yapmalıyım? yardımcı olursanız sevinirim.
 
1.derecede imza yetkisine sahipseniz sayılır. Bulunduğunuz ilin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'na başvurarak gerekli olan işlemleri tamamlayabilirsiniz.

Çalışma süreniz stajdan süresinden sayılırsa direkt mali müşavirlik sınavlarına girebilirsiniz.
 
Sorunuzu Tesmere yönlendirmiştim, cevap biraz geç geldi yine de paylaşayım.

Kod:
Belediyelerde  geçen çalışma süreleri 3568 sayılı Yasa, Staj Yönetmeliği,  Staja İlişkin Usul  ve Esaslar Hakkındaki Uygulama Yönergesi gereğince; stajdan sayılan süreler olarak uygun bulunmamaktadır.

Türk Ticaret Kanununda tarif edilen tüzel kişiliğe haiz Belediyenin A.Ş., LTD. ve iktisadi işletmelerin merkezinde muhasebe birimlerinde birinci derecede imza yetkisine sahip, muhasebenin fiilen sevk ve idare edilmesinden veya mali denetiminde sorumlu olarak muhasebe müdürü, mali işler müdürü veya benzer unvanla çalışanlar  kurumda bu koşullarda sorumlu olarak yeterli süreyi kapsayacak şekilde çalıştıklarını Ticaret sicil gazetesi, imza sirküsü, ssk işe giriş bildirgesi ve ssk aylık bildirgelerini sunmaları durumunda bu süreler staj süresi olarak değerlendirilir.

 

İyi günler dilerim.

 

Sedef ŞAKAR

Tesmer/Öğrenci İşleri

4755300           

4446060
 
Ynt: Belediye Muhasebecilerin Hizmeti, Stajdan Sayılır mı?

sayın Ogün Güneş teşekkür ediyorum. soruma gösterdiğiniz ilgiden dolayı. ayrıca bu teşekkür geç yazıldı uzun bir süredir forumu takip etmiyordum. buğün baktım ve ilginize teşekkür etmek istedim.
ben belediye de hesap işlerinde sorumlu olarak çalışmaktayım. belediyemize bağlı bir iktisadi işletmemiz olmadığından şimdiye kadar olan 8 yıllık birinci derece de sorumluluğum olmasına rağmen ilgi yazıdan anlaşılacağız üzere stajdan sayılmamaktadır. benim durumumda olan yüzlerce belki binlerce belediye muhasebe müdürleri var. hepsi de mağdur. bu konuda hukuki yasal yollara başvurmamız gerekmektedir. tesmer bize bir yol göstermiyor.
 
Ynt: Belediye Muhasebecilerin Hizmeti, Stajdan Sayılır mı?

Rica ederim.
 
Ynt: Belediye Muhasebecilerin Hizmeti, Stajdan Sayılır mı?

mağdurluk söz konusu değil.muhasebeyle biraz alakalı diye herkesin çalıştığı süre stajdan mı sayılacak.bu kadar eziyet çeken stajyerlerin ne suçu var o zaman?sen hem maaşını al,hem sigortan yatsın stajyer ssk yı cebinden yatırsın maaşta almasın ohh ne ala .beleşçi millet olduk iyice
 

Benzer konular

Üst