Belge ve Aidat..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan acziyet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

acziyet

Katkı Sunan Üye
smmm.belgesi alındıktan sonra büro açılmasa bile odaya aidat ödeniyor mu ?
2008 için bu aidatın ücreti nedir ?

Ynt: belge ve aidat..

Merhaba,
Oda aidatı iki kısımdan oluşuyor.
1- Nispi Aidat; Büro açanların elde ettiği gelir üzerinden alınan aidat. Eğer çalışanlar kütüğüne kaydolmazsan ödemezsin.
2- Maktu Aidat; SMMM Belgesini aldıktan sonra büro açılmasa bile ödeme zorunluğu var. 2007 yılı için yanlış hatuırlamıyorsam 180,00 YTL idi.

Ynt: Belge ve Aidat..

Ankarada maktu aidat (her meslek mensubunun ödemesi gereken) 130 ytl

Özür.. :-[ Evet Ankara için 150 YTL imiş. Ben 10-15 gün önce bakmıştım, herhalde ya yanlış gördüm ya da yanlış hatırlıyorum.

yanlış değil üzülme.2007 için 130,00 ytl idi.

Bursa SMMMO' Alıntı:
3568 sayılı yasanın SMMM? ler Odaları ve YMM? ler Odaları üye aidatları tespitine ait yönetmeliğin maktu aidatları düzenleyen 9. maddesine göre 2008 Yılı Maktu Aidat tutarı 135,00 YTL (Yüz Otuz Beş Yeni Türk Lirası ) olarak belirlenmiş bulunmaktadır.

Evet İstanbul rekorda ayrıca asgari ücret tarifeside var 100 tl :(:(

arkadaşlar belgeyi almanın maliyeti yüksek olduğunu görüyorum forumdaki arakdaşlar3000 ytllerden bahsediyorlar belgeyi almak için belli bir süre var mı
belgeyi almadık mı hakkımız yanar mı?

sayın layla 78 hakkınız yanmaz süreside varmı bilmiyorm bir arkadaşım 8 ay sonra aldı ama ben pazartesi başvurcan ismmmo 1340 türmob 500 oda dedi ilk başta tabi sonasında 120 ytl kaşe, asgari ücret tarifesi 100 ytl ve matbu adidat 200 dersek şimdilik ruhsatın maliyeti bu 2.000 küsür oluyo ama rekor 3.000 ise bilemiyorum

Belgesini 2,5 yıl sonra alanı biliyorum, ama en doğru bilgiyi odanızdan alırsınız. sınavlar bitti sadece ruhsat alma işi kaldı ise yaklaşık maliyeti 2000,00 ytl civarında.

merak etmeyin arkadaşlar
ben eylül 2007 sınavında ruhsatı almaya hak kazandım.Ama yüksek maliyet ve oda iadatları yüzünden daha ruhsatımı alöadım.Bu konuyla ilgili görüşmelerimde bu kazanılmış bi hak olduğu ve kaybedilemeyeceği söylendi istediğiniz zaman alırsınız dendi fakat tek handikapın her geçen sene ruhsatlara zam gelmesinin olduğu söylendi

Ya ben anlamıyorum.Zaten sınav harçları, dosya açma parası, eğitim seti ücreti vs vs diye diye resmen soyuyorlar bizi. Bide belgeyi aldıktan sonra kayıtlı olmaya ve aidat ödemeye mecbur tutuyorlar.Belgemi kullanmıyorsam zaten çalışmıyorumdur kendi geçimimi zor sağlarken aidatı nasıl öderim hemde her ay....Zaten stajyerlik döneminde hemen herkes asgari ücretin altında tutarlara çalışmak zorunda kalıyor odaların istediği paraları yetiştirmek için borlanmış bir insan bide her ay çalışmadığı halde nasıl öder bunları.Resmen bulaştığıma pişman oldum.Çalışırkende mükellefle ayrı mesleğin kendi sorunlarıyla ayrı uğraşacağımı düşündükçe keşke hiç girmeseydim diyorum.Yazık okadar emeğe paraya zamana ve umuda..Bu odalar gözümüzün içine baka baka aidat adı altında haraç gibi para alıyorlar, üstelik çok yüksek tutarlarda aidatlar.Oda yönetimleri desen köşe başlarını tutmuş diğerlerinden banane düşüncesinde.Varmıdır acaba bu kadar BERBAT başka bir meslek!......................

Sn. Gürsoyorman,

Lütfen yazım uslubunuzu tekrar gözden geçiriniz. Ancak forum kurallarını bir kez daha okuyup, nesnel davranmaya özen gösteriniz.

sayın moderatör,
Arkadaşımızın üslübu gayet iyi eğer bu forumda kibarlıktan kırılacaksak cebimizden çıkan o paraların hukuki dayanağını açıklayamayanlar için pek nazik bir uslüp türk lügatında yok. Bunu tv lerde böyle açıklıyor, başbakanda, cumhurbaşkanıda o zaman bu forumda tartışmak pek demokratik olmasa gerek cebimizden olmayan kazancımızın alınmasına ne demesini beklersiniz o zaman siz öneride bulunun. Odalar bu aidatlar için icra yoluna bile başvuruyorlar ama meslektaşımız bir yerde çalışmıyor veya çalışamıyor. Belgeyi hemen al diyorlar başlıyorlar aidat istemeye sen çalışormuşsun iş arıyormuşsun vs. kimseyi durum ilgilendirmiyor. Yönetmeliğe madde koymuşlar yorumu arap dili edebiyatına göre veya başka bir dilde ancak böyle bir çeviri olur açık seçik yazıyı bile başka başka yorumluyorlar. Bende sizi daha esnek olmaya davet ediyorum. Saygılarımla

Hangi arkadaşımızdan bahsediyoruz?

Benim cevap yazdığım Gürsoyorman, onun yazısı da silinmiş gitmiş 2 sene önce. Şimdi durup dururken bu sataşma niye icap etti?

Ben kimseye hakkını aramasın demedim. Öyle bir ne yetkim de var ne de niyetim.
Benim uyarım sadece forumdaşların hakkını ararken , yasal açıdan haksız duruma düşmelerini önlemek için.
Yoksa hakaret olursa sorumlusu zaten ben değilim. Yazıyı yazandır.

Tamam özür dilerim ben bu konuya google den giriş yaptım. Aidatlarla ilgili bir araştırma yapıyordum. Eski bir yazıya verdiğiniz cevapsa ben yanlış anladım. Arada o yazı silinince sanki bir üstteki yazıyı eleştirirmiş gibi oldunuz. O yazıda çak kaba sayılmaz gibi geldi. Ben yanlış anlamışım.
Saygılarımla

istanbul smmm odasının aidat ücretleri 2009 yılı için 210 ytl eğerki büro açıp faliyet gösterirseniz bu aidat ödeniyor.ama smmm olarak kullanmadınız o zaman bunun yarısı ödenir.