fonradar

Belirli Bir Tarih İçin En Son e-Fatura Kesme Süresi

tktvlkn

Katkı Sunan Üye
Üyelik
7 Ara 2012
Mesajlar
408
Konum
İZMİR
Arkadaşlar merhaba,

Bir sorum olacak, bilen arkadaşlarımız yanıtlayabilirse sevinirim.

Örneğin 31.01.2014 tarihine kesilmesi gereken bir e-fatura; sistemden en son hangi tarihte kesilebilir?

Yani örneğin KDV beyannamesi tarihi son gün müdür mesela? Yada belirli bir süresi yok mudur?

Cevaplar için teşekkür ederim.
 
e-fatura kesme süresi ile eski yöntem ft kesme süresi arasında fark yoktur.
 
Arkadaşlar sanırım sormam gerekeni tam soramadım.

Şöyle izah edeyim; bir irsaliye var fatura edilmemiş ve 31.01.2014 e kesilmesi gerekiyordu. KDV beyannameside onaylandı Ocak için.
23.02.2014 te söz konusu durum farkedildi ve karşı firmada faturasını illa Ocak'a istiyor.
Şimdi "e-fatura" sistemi 23.02.2014 te Ocak için fatura kesilmesine izin verir mi vermez mi?

Yada Mart ayında Ocak için fatura kesmek istiyorsun (eski sistemde aradaki beyannameler ve kayıtlar revize edilerek yapılabilir her ne kadar doğru olmasa da). Sistem buna o tarihte izin verir mi vermez mi?

Yani portaldan e-fatura kesim tarihi için bir tarih sınırı var mıdır? Örneğin şu ay için illa en geç şu tarihte fatura kesilebilir diye bir kıstas var mıdır yok mudur?

Teşekkürler
 
23/02 tarihinde 31/01 tarihine ft kesmeye kalkarsanız 7 günlük süreyi geçirmiş olacaksınız. E-ft direk maliyeye bilgi sağladığına göre "bana ceza kesin" diye kendinizi ihbar etmiş olursunuz.
 
Sayın Merkür,
Ben sistemin tarihinden bahsediyorum, cezadan değil.

Velevki irsaliyesiz bir teslim yani hizmet olmuş olsun.

Soru şu; sistemin müsade ettiği ileri tarih nedir? Yani belirli bir fatura tarihi için en son hangi tarihte fatura kesilebilir? Sistem hangi tarihe kadar onay veriyor yada hangi tarihten sonra onay vermiyor? Öğrenmek istediğim budur
 
Bende diyorum ki; siz bugün sisteme ft kaydettiniz ve onayladınız diyelim. Ft sistemdeki kesilme tarihi bugün olacak ama ft üzerindeki tarih 31/01 yani 7 günden çok sonra kesmiş olacaksınız. Elle kesmeyle örneklersek 31/01/2014 tarihli ft 12/02/2014 tarihinde yazmış olacaksınız. Elle kesmede yakalanmadıkça ve ft tarih no sırası düzenli oldukça fark edilmesi çok zordur. Bu yüzden ceza yeme olasılığınız yok gibidir. Ancak e-ft kabak gibi ortada olur.
 
Son düzenleme:
Geçenlerde bir benzeri sorunla bende karşılaştım şöyleki; sistemimizdeki bir sorundan dolayı e-faturaları 7 gün geçtikten sonra sisteme girdim e müşterilere gönderdim. Bir firma harici hepsi faturaları kabul etti. O firmanında kendi e-fatura entegrasyon sistemi irsaliye tarihinden itibaren gün olarak 7 günden sonra ama 7 günlük sürede düzenlenmiş faturaları otomatik olarak reddediyormuş. Çözüm yeni tarihli e-fatura düzenledik eski irsaliyeyi iptal edip. Sizin olayınıza gelince sistem geçmiş tarihli fatura düzenlemenize izin verir mi denemedim ama şahsi fikrim vereceği yönünde. Usulsüzlük noktasına gelirsek tabiki sıra numarası ve tarihten dolayı bir ceza ile karşılaşırsınız tespit edilirse ancak karşı taraf faturayı kabul ettikten sonra bunun haricinde bir sorun olmayacaktır.
Ayrıca bu vesileyle e-faturayı hayatımıza bu kadar iş yükü varlen marifetmiş gibi iki günde sokup sonrada dört ay uzatan Maliye Bakanlığını kınıyorum. Bir kerede herşey tek seferde bitsin...
Saygılar
bil_gin
 
Üst