Belirli Süreli İş Sözleşmesi (Acil)

Ynt: Belirli Süreli İş Sözleşmesi (Acil)

Hata yapılır da böylesi yapılmaz diyesi geliyor insanın.
Senelik ücretli izin hakkının kullanm tarihini belirlemek işverenin insiyatifindedir.Çalışanın istediği tarih,işveren açısından da uygunsa işverenin de onaylaması ile kullanılabilir.
İş kanunu 25 II-g maddesi uyarınca yapmış olduğunuz 3 günlük devamsızlık, eğer belgelenebilir haklı bir nedeniniz yoksa,tazminatsız sözleşmenin bildirimsiz feshine imkan tanıyan bir durumdur.
emeklilik tazminatı diye bir şey yoktur, emeklilik nedeniyle ayrılma durumunda kıdem tazminatına hak kazanılır.

öncelikle sorumla ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum ama benim burada anlamak istediğim şey şu daha önceki metinlerde belirli iş sözleşmelerinde kıdem ve ihbar tazminatı olmaz diye okudum ve benim işveren tarafından iş feshimin yapıldığı tarihte emekliliği hakettiğim tarihten 5 gün daha önce yapılmış ve işten çıkartılmış oluyorum bu durumda ne yapabilirim sözleşmemi fesih eden iş yerinden emeklilik ikramiyemi yada kıdem ve ihbarlarımı alabilecekmiyim ? ayrıca başka bir arkadaşımın beyanı belirli iş sözleşmesi sonrasında ihale bitiş tarihinden itibaren eski firmamız eger yeniden ihaleyi kazanamazsa biz çalıştığımız günlerin kıdem ve ihbar tazminatını almaya hakkımız kesin olarak yokmu diyor ?

İşe gitmemekle hata etmişsiniz. Tüm haklarınızı kaybeymişsiniz, işe gitmediğiniz günler için geçerli (izin kulandırılmaması geçerli değildir.) neden belirtebilirseniz işten çıkış işlemini iptal ettirebilirsiniz.
Belirli süreli iş sözleşmesi sözleşmede yazılı olan tarihte son bulduğunda tazminat hakkı doğmamakta (alınamakta). Sözleşmede yazılı tarihten bir gün dahi önce işverence (haklı neden hariç) fesh edilir ise o zaman tazminat almaya hak kazanırsınız.

Merhaba sayın yetkili.10.07.2007 tarihinde özel güvenlik olarak 1 senelik sözleşme ile işe başladım.Süre dolumunda 1 sene daha sözleşme imzalayarak 10.07.2009 tarihinde 2 senemi doldurdum.Süre bitiminde yeniden 1 senelik sözleşme imzalamayı beklerken şirketten herhangi bi teklif gelmedi ve bugüne (19.09.2009) kadar sözleşme imzalamadan 70 gündür çalışıyoruz.Bağlı olduğumuz şirket işveren ile bayram bitiminde yeniden ihale yapacak eğer başka bir şirket ihaleyi kazanırda bizi işten çıkartma durumu olursa haklarımız nelerdir?? Bilgi verirseniz sevinirim.Teşekkürlerr...