Belirli süreli iş sözleşmesi hakkında bilgisi olan var mı ?

Üyelik
19 Haz 2008
Mesajlar
8
Merhaba Arkadaşlar,

Yanında çalışan işçiyle her sene sözleşme yapan kişi belirli süreli iş sözleşmesi yapmış mı olur?

Birde bu kişinin sözleşme sonunda maaşını azaltabilirmiyiz? Kaynaklarıyla konuyu cevaplar iseniz çok memnun olurum.Şimdiden teşekkür ederim.
 
Ynt: Belirli süreli iş sözleşmesi hakkında bilgisi olan var mı ?

MADDE 11 ? İş ilişkisinin bir süreye bağlı olarak yapılmadığı halde sözleşme belirsiz süreli sayılır. Belirli süreli işlerde veya belli bir işin tamamlanması veya belirli bir olgunun ortaya çıkması gibi objektif koşullara bağlı olarak işveren ile işçi arasında yazılı şekilde yapılan iş sözleşmesi belirli süreli iş sözleşmesidir.
Belirli süreli iş sözleşmesi, esaslı bir neden olmadıkça, birden fazla üst üste (zincirleme) yapılamaz. Aksi halde iş sözleşmesi başlangıçtan itibaren belirsiz süreli kabul edilir.Esaslı nedene dayalı zincirleme iş sözleşmeleri, belirli süreli olma özelliğini korurlar.

kişinin maaş değişikliğine onayını alırsanız maaşını düşürebilirsiniz.
 
Ynt: Belirli süreli iş sözleşmesi hakkında bilgisi olan var mı ?

Merhaba,

Konuyu biraz daha açarsanız, konu netleşmiş olur.

- Sözleşme neden her sene yenileniyor veya sözleşmenin yenilenmesi için gerekçeler nedir?
 
Ynt: Belirli süreli iş sözleşmesi hakkında bilgisi olan var mı ?

Ben askeriyedeki sözleşmeli personellerin sgk ve muhtasar beyannamelerini düzenliyorum. Bir sözleşmeli personel asgari ücretin 3 katını alıyor. Ekonomik kriz nedeniyle biz asgari ücretin 2 katını vermek istiyoruz. Her yıl sözleşme düzenliyoruz ve sözleşmenin yenilenme zamanı geldi. Ücretini düşürebilirmiyiz?
 
Ynt: Belirli süreli iş sözleşmesi hakkında bilgisi olan var mı ?

Merhaba,

Ücretin belirlenmesinde, işçinin kişisel özellikleri, işyerindeki ya da meslekteki kıdemi, meslek unvanı, yapılan işin niteliği, iş sözleşmesinin türü, işyerinin özellikleri, emsal işçiler o işyerinde ya da başka işyerlerinde ödenen ücretler, örf ve adetler göz önünde tutularak belirlenir.

Ekonomik krizi işletmenizde gözle görülür nitelikte hissettiğinizde, işçi maaşlarında karşılıklı olarak anlaşma sağlanarak geri çekmeye gidilebilir.
 
Üst