Belirli Süreli iş Sözleşmesi İhbar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UNHUR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2 ayrı belirli süreli iş sözleşmesi ile çalışmış personelin sözleşmesi 30.06.2015 tarihinde bitmektedir ihbar öneli bildirimi yapılması gerekirmi ?

sayın nguray 2 adet sözleşme var ben bu 2 sözleşmeden sonra sözleşmelerin belirli süreli olduğunu düşünüyorum esalı neden kurumun ihale ile belirli süreli hizmet almak istemesidir bu yüzden belirsize dönüştüğünü düşünmüyorum ve ihbar öneli yapıldığında iş arama izni verilmesi gerekirmi belirli süreli iş sözleşmelerinde ?

O zaman zaten sorun yok. Belirli süreli iş sözleşmesinde İHBAR öneli ve dolayısıyla tazminatı da yoktur. Süre sonunda iş akdi kendiliğinden sona ermiş olur. İki taraf da sözleşmenin sona ereceği tarihi zaten baştan beri bilmektedirler.

sayın üstadım acaba düşüncemde haklımıyım esaslı neden sayılabilirmi kamu kurumunun ihale sonucu belirli süre hizmet alması ard arda yapılan sözleşme belirli süreli niteliğini korur mu ? yanlış karar vermek istemiyorum

sayın üstadım acaba düşüncemde haklımıyım esaslı neden sayılabilirmi kamu kurumunun ihale sonucu belirli süre hizmet alması ard arda yapılan sözleşme belirli süreli niteliğini korur mu ? yanlış karar vermek istemiyorum

Bu durumlarda işin özüne bakmak lazım. Yani iş gerçekten belirli bir süre sonra sona mı erecek., ?? Yoksa işveren bir aldatmaca peşindemi yani iş aslında devamlı ama tazminatlardan kaçınmak için mi süreli iş olarak göstermek istiyorlar.

üstadım kamu ihalesi dedim ve belirli süreli yemek hizmeti yapmakta işverenin zaten bütün bodro ve özlük dosyları kurumda kontrol altında işverenin böyle bir niyeti yok sadece ben gerçeğine uygun olsun istiyorum ve ayrıca gerçekleri araştırmak bilmek öğrenmek neden kötüye yorumlanılıyor ?

üstadım kamu ihalesi dedim ve belirli süreli yemek hizmeti yapmakta işverenin zaten bütün bodro ve özlük dosyları kurumda kontrol altında işverenin böyle bir niyeti yok sadece ben gerçeğine uygun olsun istiyorum ve ayrıca gerçekleri araştırmak bilmek öğrenmek neden kötüye yorumlanılıyor ?

Kötüye yorumlamak sözünü nerden çıkardınız. İşverenin niyetinden söz ettim. Madem iş belirli süreli olduğu kesin ve net o zaman sorun yok. İhbar yoktur.