Belirli Süreli İş Sözleşmesi!

Üyelik
27 May 2009
Mesajlar
3
özel bir şirkette çalışmaktayım ilk defa belirli iş sözleşmesi yapacağım acaba bu sözleşmeyi sgk ya ve işkur a göndermem gerekirmi ? ve işe giriş bildirgesini hazırlarken normal girişteki yapılan işlemlerden farklı bir işlem yapmam gerekiyormu ?.......
bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.......
 
Ynt: belirli süreli iş sözleşmesi yardım lütfen!

belirli süreli iş sözleşmesini herhangi bir yere göndermenize gerek yok. Kısmi süreli çalışmalarda;
işe girişlerde bir bildirim istiyorlar, eksik gün bildirimi yapılacağından sözleşme fotokopilerini SGK ya süresi içerisinde göndermeniz gerekecektir.

Belirli Süreli iş ile Kısmi Süreli (Part Time) işi karıştırmayın.
 
Ynt: belirli süreli iş sözleşmesi yardım lütfen!

cevapladığınız için teşekkür ederim....
3 aylık bir sözleşme yapacağım buda zaten belirli iş sözleşmesi sayılır sanırım yani part time haftanın belli günleri veya çalışma saatinin düşürülmesi gibi bir durum söz konusu değil haftada 45 saat çalışacak ve 3 aylık bir dönem sonunda iş akdi fesh olacak................
 
Ynt: Belirli Süreli İş Sözleşmesi!

Sözleşmeye konu iş özellik olarak süreklilik arz eden bir iş ise,belirli süreli de olsa belirsiz süreli gibi kabul edilebilir.
 
Ynt: Belirli Süreli İş Sözleşmesi!

Yani Belirli süreli olabilmesi için belirtilen iki tarih aralığından ziyade, gerçekci bir neden olmalı....
 
Ynt: Belirli Süreli İş Sözleşmesi!

Belirli süreli iş akdi: Belli bir olgunun tamamlanması bitmesi ortaya çıkması gibi yani yapılacak işin bitme zamanı iş akdi yapılırken biliniyorsu belirli süreli iş akdi yapılır. sgk yada herhangibir resmi kuruma bilgi verilmek zorunda değildir. tek ince ayrıntı belirli süreli iş akitleri fesh edilirken süresi belli olduğundan dolayı ihbar tazminatı ödenmemektedir.
 
Ynt: Belirli Süreli İş Sözleşmesi!

İşe yeni alınacak bir personele Kısmi Süreli İş Sözleşmesi yapacağız.Her hafta 3 gün çalışacak,ayda 12 gün toplam. Bildirgede her ay 12 gün bildirilecek.Sözleşmeyi ne şekilde düzenleyip eksik gün bildirimi ekinde göndermeliyiz,sözleşmede haftada 3 gün şeklinde belirtmemiz yeterli midir, yoksa süreyi saat olarak mı belirtmeliyiz?
 
Ynt: Belirli Süreli İş Sözleşmesi!

SGK ya gün hesabıyla primler ödendiğinden dolayı iş akdinizde yine çalışma gününün belirtilmesi yeterli olucaktır. Ve bildiğniz gibi eksik gün bildiriminin ekinde vermiş olduğnuz sözleşmede belirtilen çalışma günü sonraki aylarda azalmaması halinde her ay eksik gün bildirimi verme zorunluluğunuz ortadan kalkacaktır.
 
Üst