Belirli Süreli İş Sözleşmesi

Üyelik
1 Eyl 2015
Mesajlar
4
Konum
istanbul
10 yıldır ogg olarak aynı fırma ve aynı ısyerınde calısmaktayım 9 ay evvel yapılan ıhale sonucu aynı sırket 3 yıl daha kaandı ve devam etmekteyız ama belırlı sureli iş sozlesmesı hazırlamıslar 40 mad kadar cok aykırı mad var ıdı hıc bırınını ımzalamadım ve geri gonderdim aradan 9 ay gectıkten sonra ust yazı ıle tarafıma tekrar ıs sozlesmesını ayrıca 4 tane de imza surkusu 1 hafta ıcınde gondermemei istediler. ne yapmam lazım bılmıyorum ısten atama hakları varmı kaybım ne olur bılmek ıstıyorum not bır hafta 48 saat bırhafta 64 saat calısıyorum aylık yalasık 224 saat yapıyor ne yapmam lazım yrd olurmusunuz[ arkasdaslar bılen vrasa LTFN YRDM OLSUM IS SOZLESMESINI IMZALAMAZSAM NE OLUR ALACAKLARIM YANARMI
 
Son düzenleme:
Her ne kadar iş sözleşmeleri belirli süreli olsa da arka arkaya birden fazla yapıldıklarında zincirleme sözleşme olur ki bu da belirsiz süreli iş sözleşmesine dönüşür. Kaldı ki bir yılda en fazla mesai süresi 270 saatten fazla olamaz.. Hatta sizden fazla mesai yada fazla çalışma için her yıl ocak ayında mesai izin yazısı almak zorundalar. Bu yazının olmaması bile tek başına iş akdinizin haklı feshinde size avantaj sağlar. Sıklıkla teknik konulara girmeyeceğim ama yapılan özel akitler yasaların üzerinde olamaz. Sizden istenen belgeleri "ibra" hariç göndermenizde bir sakınca bulunmamaktadır. Çalışma arkadaşlarınızda muhtemelen aynı şeyi yapmışlardır. Kolaylıklar dilerim.
cemal kadan
 
Merhaba
iş kanunununda ki haklarım saklı kalmak kaydıyla imzalıyorum şerhi düşerek imzalaya bilirsin.
 
Merhabalar. Bir seneyi geckin suredir ozel bir hastanede gorev yapmaktayim. Ise baslangic tarihinde belirli sureli is sozlemesi imzaladim. Lakin bu belirli sureli is sozlesmesinde sozlesme bitis tarihi yazmamakta. Ayrica bu bir sene icerisinde gorev yeri degisikligi teblig edildi. Amac istifaya zorlamakti ancak istifa etmedim. Daha sonrasinda en ufak bir olayda direk tutanak tutup savunma talebinde bulundular. Isin icine mobing girdi ve bu durum pskolojimi olumsuz yonde etkiliyor fazlasiyla. Konuyla ilgili yardimci olabilirseniz com sevinirim.
 
Üst