Belirli Süreli İş Sözleşmesinin Feshi Hk.

Üyelik
17 Ağu 2009
Mesajlar
16
Merhabalar,
Şirketimizde Belirli Süreli (01.05.2009 - 30.10.2009) sözleşme ile çalışmakta olan bir çalışanımızın, iş performansı ve verimsizliğinden ötürü 17.09.2009 tarihinde iş akdine son verildi.
Ancak SGK'nın sitesinde işçinin çıkış işlemlerini yapamak istediğimde çıkış kodlarında tanımlı herhangi bir kod bulamadım. Bu gün SGK İzmir İl Md. gittiğimde, memurun bana verdiği cevap ise "Tam olarak bizde bilmiyoruz, eski listede, iş sözleşmesinin feshi ile ilgili iki tane madde vardı onları yazıyordunuz, bu konuda bir eksiklik var fakat şimdi 22. Madde Diğer nedenleri yazabilirsiniz gibi" diye bir öneri geldi.
Bu konuyla ilgili bir öneriniz varmı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Ynt: Belirli Süreli İş Sözleşmesinin Feshi Hk.

Hiç kimse belirli süreli işçisini sözleşme bitim süresinden önce işten çıkartmadı mı? ???
 
Ynt: Belirli Süreli İş Sözleşmesinin Feshi Hk.

Merhaba,
Bende aynı problemi yaşıyorum üstelik yıllardır böyle.İnşaat firması oldğumuzdan adamlar belirli süreli iş sözleşmesi imzalarlar ki genelde memleketlerine dönmek için istifa ederek belirli süreli iş sözleşmesini işçi feshediyor.Ama buna uygun bir seçenek olmadığından işçide işverende iş akdini feshettiğinde 22- diğer nedenleri seçiyorum. En azından benim yaptığım ve biçok sigorta kurumundan teyit aldığım budur.
Kolay gelsin.
 
Ynt: Belirli Süreli İş Sözleşmesinin Feshi Hk.

Bu gün bile SGK'yı arayıp sormama rağmen, her memur kendince bir yorum yapıyor. (kimisi 29 Md, kimisi 5 Md, kimiside 22 Md. diyor.)
Bir danışmanlık firmasına sordum Md 29'u önerdi,
Başka bir firmanın personel müdürü Md 5'i önerdi,
Belki SGK dışında bu insanların başına böyle bir işlem gelmemiştir ama SGK'nın bile (İzmir) tam cevap verememesi şaşırttı beni.
İşi birebir uygulayan birisinden öneri almak daha doğru olacaktır, bende sizin önerdiğiniz gibi md 22 ye göre işlemimi yapacağım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
 
Ynt: Belirli Süreli İş Sözleşmesinin Feshi Hk.

Rica ederim.5.madde belirli süreli iş sözleşmesinin sona ermesi ama benim yapmış oldğum sözleşme süresi henüz dolmadan işten ayrıldığına göre bu kategoriye girmez.Ki 29 - ahlak ve iyiniyet kurallarına aykırı davranışdan ötürü çıkış yapamazsınız ortada böyle bişi olmadığından :)
 
Üst