Belirli Süreli Sözleşme Feshi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceres
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ceres

Tanınmış Üye
belirli süreli sözleşmeler, süresi önceden belli olduğu için süre sonunda bildirime gerek kalmaksızın karşılıklı olarak sona erdiğinden ayrıca istifa mektumu almıyorum.
almam gerekir mi ?

tşk...

Ynt: Belirli Süreli Sözleşme Feshi

istifa değil ki zaten belirli işdi iş bitti yani gerek yoktur işin başında sonunda işin biteceğini iki tarafta kabul etmiş

Faaliyet konunuz nedir? Söleşme bitti fakat iş bittimi?

inşaat.
boyacı gelir boyasını yapar gider,sıvacı gelir sıvasını yapar gider.

Söleşme süresi dolmasına rağmen devam eden işlerde ve alt ve üst işveren durumunda farklı uygulamalar bulunduğu için sormak istedim.

Apaçinin söylediklerine ekleyeceğim birşey yyok. İyi çalışmalar

bir inşaatmız var.işçilere belirli süreli iş sözlşmesi yaptım.inşaat bitince iş ilişkimiz bitecek.
tşk...

peki işçiyle 6 ay süreli belirli süreli iş sözleşmesi yapıldı. 3. ayda işçi işi bıraktı, yada işveren işten çıkardı, her iki durumda sgk ve bakanlık işten çıkış kodları ne yazılacak ????

bahsettiğim 6 ay dolmadan yani süresinden önce belirli süreli iş sözleşmesinin fesih edilmesi ???

PlainCoffee ' Alıntı:
peki işçiyle 6 ay süreli belirli süreli iş sözleşmesi yapıldı. 3. ayda işçi işi bıraktı, yada işveren işten çıkardı, her iki durumda sgk ve bakanlık işten çıkış kodları ne yazılacak ????

22 Diğer nedenler yazabilirsiniz.

REVİZYON ' Alıntı:
PlainCoffee ' Alıntı:

22 Diğer nedenler yazabilirsiniz.

peki işveren çıkardı kodu diğer nedenler yazdı, işçi işsizlik başvurusu yapabilirmi, işveren ihbar tazminatı vermeli mi ??

22 Diğer nedenler olunca işçi işsizlik maaşı alamaz.

Belirli süreli iş sözleşmesinden önce işveren işçiyi çıkarırsa işten ayrılış nedeni "Belirli süreli iş sözleşmesinin sonra ermesi" olmaz. Çünkü sözleşme sona ermeden işveren işçiyi işten çıkarmıştır.

İşten ayrılış nedenleri arasında bu duruma uygun olan bir neden belirtilmemiştir. Bu gibi durumlarda "22 Diğer nedenler" kullanılmalıdır.

Belirli süreli iş sözleşmesinde işveren haklı bir sebebe dayanmaksızın işçiyi işten çıkarırsa işten çıkarma tarihi ile sözleşmenin bitiş tarihi arasındaki ücreti işçi işverenden isteyebilir.

İşçi tarafından haklı bir neden olmadan feshi durumunda, işveren fesih nedeni ile ispatlayabileceği bir zararı oluşmuşsa, bu zararın tazminini işçiden İş Mahkemesi'nde dava açarak isteyebilir

iyi de 22 diğer nedenler seçeneği işaretliyken başvurusu geçersiz olmayacak mı ?

Belirli süreli iş sözleşmesinin süresi dolmadan işveren tarafından feshinde, 22-Diğer nedenler yazılır ise benim görüşüm işverenin ihbar tazminatı ödemesi gerekir. Ayrıca bu işçinin işsizlik ödeneği almasınıda engelleyebilir. Ancak uygulamada işçi işkura, tazminat ödeme dekontunu götürürse problem çözülür diye düşünüyorum.

sebep falan göstermeyecek ihbar tazminatını verip çıkaracak, bu konu ile ilgili başka görüşü olan varmı acaba ?

hangi kodları işaretlemesi gerekir....?

Bu Tür işlerde Kısmi belirli süreli iş sözleşmesinin yapılmasının daha kolaylık sağlayacağı kanısındayım. çıkışı yapılırkende 5 .madde seçilirse sgk ile ve işçi ile sorun yaşamamış olursunuz.