Belirli Süreli Sözleşme Feshi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceres
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Belirli Süreli Sözleşme Feshi

oraya kadar anladık problem yok, ihbar tazminatını da verdi işveren diyelim, işsizlik parasını da alabilmesi için hangi kodu işaretliyecez...

Şimdi olaya iş hukuku açısından bakarsak. ;
Belirli bir süreyi kapsayan bir sözleşme vardır taraflar arasında. Bu sözleşmeyi düzenlerken , sözleşmenin sona erdirilmesi konusunda da bir madde konmuş olmalıdır.
Eğer böyle bir koşul konmamış ise genel hükümlere dönmek gerekir. Bu durumda da sözleşmeyi nedensiz yere fesih eden taraf, diğer tarafın mağduruyiyetini gidermekle yükümlüdür. Bu da sözleşme sonuna kadar belirlenen aylık ücretlerin çalışılmış gibi ödenmesidir.
Ayrıca bir cezai şart da konabilir.
Çıkış kodu konusunda ben olsam işveren tarafından fesih maddelerinden en uygununu bulup koymaya çalışırdım.

Yanlız işçiye ödeme yaparken hak etmediği bir şey öderseniz bunu vergilendirmek zorundasınız.

evet hocam çok muğallakta kalmış bir konu bu bence kesin şu diye kimse bir şey diyemiyor. demiral arkadaşımız ise niye sinirlendi anlamış değilim benim sorduğum soruya net cevabı yoksa niye yazıyor, neyse polemiğe gerek yok, teşekkür ederim....