Beyanname Düzenleme Prg.Hk.

Sevgili Arkadaşlar.
bilgisayrımda java 6,3 sürüm yüklü ama beyanname düzenleme programında beyanname hazırlayamıyorum.
b.d.p çalışiması için ve mynet gibi sitelerde oyun oynamak için javanın hangi sürümü yüklü olması lazım her ikisi içinde.
yardımcı olmanızı rica ederim.
Saygılar

Ynt: Beyanname Düzenleme Prg.Hk.

Bende en son java 6 update 7 (jre-6u7-windows-i586-p.exe) ile e-beyan çalışmakta sonraki updatelerde sorun çıkarmakta.

Sayın erdoğdu,
Sorunuz teknik boyutta görünüyor.
Benim yaşadığım sorunu sizinle paylaşayım. Belki yardımı olabilir.
Bilgisayarımızda windows vista yüklü idi.
EByn programını C:\ebyn\ şeklinde kurmam gerekirken. Klasörü masaüstüne kurdum ve program çalışmadı. Daha sonra bende sizin gibi java olabilir diye düşündüm. Epey bir uğraşmadan sonra
sorunun c:\ebyn\ klasörüne kurulmadığı anlaşıldı. Bu işlemi yaptıktan sonra program çalışmaya başladı.

E beyanname programında arkadaslarımın dedikleri gibi dikkat edilmesi gereken noktalar var.
e beyanname programı sadece C:/ebyn klasöründe düzgün çalışıyoru. Kurarken mutlaka C: ye kurun.
java programının güncellemesi yapıldığı zaman beyanname programı çeşitli hatalar veriyor. denetim masası program ekle kaldır bölümünden java update şeklinde bir program olup olmadığını kontrol edin ve varsa ordan kaldırın. javanın en geçerli sürümü beyanname için e beyanname internet sitesinde verilen sürümüdür. My net v.b. diğer siteler javanın yeni sürümünü istiyor olsa bile e beyanname sitesinde sürüm bir çok yerde işinize yarayacaktır.

twolf hangi java sürümünü kullanıyorsunuz?

Java 6 Update 1 versiyonunu kullanıyodum şimdi update 5 yükledim herhangi bir sorun yok sayın TURKO..Bdp de de deneme yaptım sorun görünmüyor şimdilik..Sorunlu olan update 13 versiyonu.Saygılar

java 6 update 7 kadar sorun çıkmamakta, bu sürümden sonraki updatelerde e-beyan çalışmamakta.

Haklısınız sayın TURKO.13 ten önceki versiyonu kullanan arkadaşlar şuna dikkat etsinler.Java belli aralıklarla kendini güncellemeye çalışır ve sağda saatin yanında güncelleme ikonu gelir.Eğer 13.update güncellemesi yapılacaksa "later" butonuna tıklayarak iptal edilmesini öneririz.Saygılar.

NullPointerException, bir nesneyi göstermeyen değişken üzerinde sanki bir nesne varmış gibi onun bir metodunu, değişkenini kullanırken ortaya çıkar.
Kısaca e-beyanı yazan programcılar programdaki hatayı bulup çözmedikçe java yeni sürümleri kullanılamaz.

NullPointerException mesajı çıkıyor bende..Beyanname gönderemiyorum. Bizim bilgisayarda Java 6 update 13 yüklü program ekle kaldırdan kaldırmaya kalktığımda otomatikman beyanname düzenleme programı ile alakalı bir mesaj çıkıyor.. ne yaptıysam kaldıramadım. acaba yeni bir java yüklesem sorun çözülür mü..kaldıki bir tane B formum kaldı gönderemiyorum bi türlü..

Java 6 update 13 mutlaka kaldırmalısınız. Eğer java ile alakalı bir prog aktif ise javayı kaldıramazsınız. Açmış olduğunuz tüm java kullanan prog kapatın sonrasında javayı kaldırın ve en fazla "java 6 update 7" kadar olan bir versiyonu kurun. Eski java versiyonları için http://java.sun.com/products/archive/ bakabilirsiniz.

teşekkür ederim sn.Turko