Ynt: Beyanname ile BA-BS Formları için Herkesi Cezalar için Bir Girişime Çağırıyoruz
Arkadaşlar hepiniz dertlisiniz ki derdinizi yazıyorsunuz, gelmedi değil bizim başımıza da geldi, bundan sonra gelmezmi gelebilir ! insanoğluyuz.. hata, unutma, hastalık, ölüm, daha önemli işlerimiz olabilir, olmaz mı ? daha birkaç gün önce gönderdim.. mükellefiyet tesis edilmiş, ama 3-4 ay sonra bize geldi kendi bilmiyor ister istemez boş da olsa beyannameleri gönderdik. damga vergileri ve usulsüzlük cezaları çıktı.. tabiki 355 md. göre de yüklü yüklü cezalar çıktı.. beyannameleri de göndermek zorunda idik. ödeme çıkmadı.. damga v. topladığımızda 90-100 tl. cezalar mı sormayın 680*6 = 4080 tl. revamı bu.. çalışılmadı bile o dönemde.. benim birkaç sualim arzım olacak.
- Beyannameleri süresinde vermeyip ceza almış ve mahkeme ye müracaat etmiş ve neticesini alan arkadaşlar varmı ?
- bireysel olarak fazla sesimizin çıkacağını sanmıyorum. odalarımızın Türmob a , Türmob unda Maliye Bakanlığı ile temasa geçip bir çözüm üretmesi lazım. ben odalarımızdan ziyade Türmob un bu konuda bastırdığını zannetmiyorum. yada en azından Biz uğraştık bir türlü olmuyor diye haber bile yok..
- İyiniyetli mükellefler bile bu cezalar karşısında iyiniyetini kaybetmiş durumda,, Maliye bakanlığının sap ile samanı iyi ayırt etmesi lazım..
- En az Maliye memurları kadar çalışıyoruz. Emeklilikte bizlere ek bir katkı, katsayı neyse vermeleri lazım diye düşünüyorum. Bağ_kur emekli maaşlarını görmekteyiz. 500-600 tl. civarında..
-Tüm Adaletsizliklerin giderilmesi dileği ile. kalın sağlıcakla.