Beyanname ile BA-BS Formları için Herkesi Cezalar için Bir Girişime Çağırıyoruz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mohicans
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Beyanname ile BA-BS Formları için Herkesi Cezalar için Bir Girişime Çağırıyoruz

serpil hn teşekkür ederim cevabınız için

Ynt: Beyanname ile BA-BS Formları için Herkesi Cezalar için Bir Girişime Çağırıyoruz

niçin bu ba bs'lerin düzeltme cezası bu kadar yüksek.. Halbuki kdv beyannamesini falan sonradan düzelttiğimizde bile ancak bir daha damga vergisi ödüyoruz o kadar.. Hadi vermemenin cezası belki ama süresinde verilmiş bir form daha sonra farkedilip düzeltilse nasıl hiç verilmemiş gibi ceza kesilebilir? Lütfen bir imza kampanyası vb.. başlatalım..

kafkas ' Alıntı:
saygıdeğer meslektaşlarım bizim bağlı olduğumuz odalar var bu odalar aidat toplamaktan başka ne işe yarıyor bizler ferdi olarak kendi cabalarımızla haklaımızı arayacaksak odalar kaldırılsın zaten para toplamaktan başka bişeye yaramıyorlar eğer aksini ısbat eden varsa sölesin inandırsın benide

Kafkas arkadaşımıza sonuna kadar katılıyorum. Odanın ne S.M. Ne S.M.M. Nede Y.M.M hiç kimseye bi faydası yok varsa yoksa aidat toplasın. Ne Meclis Bi çalışma yaparken odaya soruyor. ne Maliye bi kanun çıkartırken odaya soruyor. Kimsenin odayı bi tarafına taktığı yok. Kardeşim biz bu kanunun çıkartacağız siz ne dersiniz diye soran hiç bir kurum yok. Oda kendi kendine ona itiraz ettik. Buna şettirdik ama sonuç yok Ba-Bs formalarının aylık verilmesine itiraz ettiler kimse tınlamadı. Bölge çalışma işkur sigorta vs çok ıvır zıvır oluyor dedi kimse tınlamadı. Bu oda ne işe yarar. Bi tarife açıklıyor. sene sonunda ama arkasında durmuyor. Başkası 50.00 tl ye tutuyor diye mükellef yapıştırıyor cevabı, muhasebecilerin verdiği parayla Luca programı yaptılar ama muhasebecilere yine parayla satıyorlar öyle az bir parada değil. olmaz olsun böyle oda

imza kampanyası başlatalım düzeltme için bu ceza çok fazla .ne yapmak gerekiyorsa ben varım.

kesinlikle katılıyorum...

Arkadaşlar hepiniz dertlisiniz ki derdinizi yazıyorsunuz, gelmedi değil bizim başımıza da geldi, bundan sonra gelmezmi gelebilir ! insanoğluyuz.. hata, unutma, hastalık, ölüm, daha önemli işlerimiz olabilir, olmaz mı ? daha birkaç gün önce gönderdim.. mükellefiyet tesis edilmiş, ama 3-4 ay sonra bize geldi kendi bilmiyor ister istemez boş da olsa beyannameleri gönderdik. damga vergileri ve usulsüzlük cezaları çıktı.. tabiki 355 md. göre de yüklü yüklü cezalar çıktı.. beyannameleri de göndermek zorunda idik. ödeme çıkmadı.. damga v. topladığımızda 90-100 tl. cezalar mı sormayın 680*6 = 4080 tl. revamı bu.. çalışılmadı bile o dönemde.. benim birkaç sualim arzım olacak.
- Beyannameleri süresinde vermeyip ceza almış ve mahkeme ye müracaat etmiş ve neticesini alan arkadaşlar varmı ?
- bireysel olarak fazla sesimizin çıkacağını sanmıyorum. odalarımızın Türmob a , Türmob unda Maliye Bakanlığı ile temasa geçip bir çözüm üretmesi lazım. ben odalarımızdan ziyade Türmob un bu konuda bastırdığını zannetmiyorum. yada en azından Biz uğraştık bir türlü olmuyor diye haber bile yok..
- İyiniyetli mükellefler bile bu cezalar karşısında iyiniyetini kaybetmiş durumda,, Maliye bakanlığının sap ile samanı iyi ayırt etmesi lazım..
- En az Maliye memurları kadar çalışıyoruz. Emeklilikte bizlere ek bir katkı, katsayı neyse vermeleri lazım diye düşünüyorum. Bağ_kur emekli maaşlarını görmekteyiz. 500-600 tl. civarında..
-Tüm Adaletsizliklerin giderilmesi dileği ile. kalın sağlıcakla.

Merhaba..
İnanın bu mesleğin gelişmesi önündeki büyük engellerden biri de bu tür cezalardır. Çok ağır bir ceza ile karşı karşıyayız. Bir mükelleften senelik kazancımızı 1 beyanname yüzünden ceza olarak ödemek zorunda kalıyoruz. vergi dairesi öyle ssk öyle nereye kadar....!
MESLEKTE BİRLİK ilkesi artık hayata geçirmenin vakti geldi geçiyor. Birşeyler yapmak lazım odamızdanda destek bekliyoruz....

Ynt: Beyanname ile BA-BS Formları için Herkesi Cezalar için Bir Girişime Çağırıy

evet arkadaşlar cezalar tebliğ edilmeye başlandı. Bu cezayı Maliye Bakanlığının kendisi icat etmiştir. Vergi Kanunlarından böyle bir düzenleme olmadığı halde ve Meclis tarafından bir kanun olarak kabul edilmediği halde. Bir tebliğ yoluyla Bilanço usulune göre defter tutan tüm mükellefleri form vermek zorunda bırakmış ve kendine yeni bir gelir kaynağı alanı oluşturmuştur. Söyleyecek hiç bir şey bulamıyorum. Bu cezaları mükellef tarafından değilde bizler tarafından ödeneceği bilinmemektemidir. Söylecek bir söz bulamıyorum. Bir meslek mensubu olarak değilde bir seçmen olarak ancak sandıkta irademi gösterebilirim.
Meslek odaları bu durum karşısında çözümsüz kalmıştır. :(

Herkes bağlı bulunduğu meslek odasına bu konuyla ilgili mail,dilekçe,ya da telefon açsın bence,aksi takdirde meslek odaları herşeyden habersiz aidat toplamaya,stajerlerin dosya işlemleriyle uğraşmaya ha bi de arada ankarayla çoluk çocuk nasıl,yuvarlanıp gidiyoruz muhabbeti yapmaya devam edeceklerdir.....

Merhaba arkadaşlar. herkesde aynı sorun var ancak hiç bir çözüm yolu yok. bizlerde bir insanız bilgisayar değiliz ki hata yapmayalım. hatta bilgisayarda hata yapıyor. bazı bs lerde toplama hatası bazılarında ise 50 100 ytl lik hatalar olmuş. ya toplarken hata olmuş ya da gözden kaçmış. şimdi bunun için o kadar ceza mı yatırılacak. sizlerden uzak 8 aydır babam kalğ krizi geçirdi. sürekli onunla uğraşıyorum. bir türlü kafamı toplayamadım. hastane masrfalrı desen haddi hesabı yok harcadığımız paranın. onca sıkıntıların içğin insanız hata yapmışız. vergi kaçırmamış sahte iş yapmamışız. tek suçumuz dalgınlığıma gelmiş. insan olarak hata yapmışız. bunun cezası bu mu olacal. herkes birşeyler yapalım demiş. smz de kalmasınç bizde ayaklanalım bu cezalara karşı. Buluşalım bir yerde... BİRLİK OLALIM... söde kalmasın...

Büyük geçmiş olsun,umarım bizlerin başına da bu yaşadığımız sıkıntılardan sonra bu tarz hastalıklar gelmez,hele bu ba-bs formları biçok sağlık sorunu yaşatacak bizlere gibi görünüyor....

Yeni bir Meslektaşınız olarak bende bu girişimi destekliyorum

ben de böyle bir girişimi destekliyorum.umarım gerekli kişiler sesimizi duyarlar artık.herkese selamlar..

kanunları uygulamak için cezai müeyyideler şarttır demokraside ama... bu cezalar ocak söndürecek nitelikte ve amaç olarak üzüm yemek degil , bagcıyı dövmeye yönelik... smmm odaları birleşerek hareket etmeli. yoksa yazdıklarımızla kalırız.

adana2007-359.htm

kesinlikli söylenenlere katılıyorum. ne yapmamız gerekiyorsa yapalım.

aslında odalar bizlerin haklarını savunacak yerler.

odalar aracılığı ile yasal sınırlar içerisinde tepki gösterilirse bence çok daha iyi olur

hepinize kolay gelsin allah yardımcımız olsun
(bende de 1490 tl.lik ceza var..........)

bende ödedim bu cezayı,
halen acısı içimde,

gerçekten cezalar ağır bizde yedik 1.490 çok saçma bir nedenle beyannamede bir önceki yıl sütununu doldurmadığımızdan cezayı yedik ve vd.tarafından herhangi bir uyarı ve yazı gelmeden cezayı yedik anlamıyorum bu oda yöneticileri aidat ve diğer haraçları almaktan başka neye yarıyor ve merak ediyorum bu cezalarla ilgili bir allahın kulu yokmu mahkeye başvuran bize örnek teşkil edebilecek bir karar yokmu

merhaba, 2009 dan geçerli yeni hat 1600 tl gerçekten bu soruna bir çözüm bulunması gerekiyor. Aldığımız muhasebe ücreti yılık 1600 tl. 1 tane beyanname gönderilmesse veya süresi dışında gönderilirse cezası 1600 tl

Bu konuda TÜRMOB mutlaka bişeyler yapması gerekiyor.

En azından vergi dairesi önce yazı ile uyarıldıktan sonra ceza kesilmesi gerekli diye düşünüyorum.

Süresi geçmiş BA BS ile ilgili düzeltmeler için ceza kesiliyormu ?
Dava açıp kazanan varmı ?
yine aynı şekilde bir mükellefin 2007 sonu ve 2008 ocak şubat ile ilgili kdv , muhtasar ve ggv leri kalmış işletme defteri..
31.12 08 de vergi dairesinin isteği ile beyn. geç gönderdik. 680 * 4 = 2720 tl. ceza kesti 352 ye göre ayrıca usulsüzlükler kesti onlar ayrı.. onlara kabuluz.. başımızın üstüne ama.. boş beyannameye bile 680 tl. ceza ... bu tip beyanname ile ilgili dava açan varmı varsa dava dilekçesi v.s. başvuru evrakları varmı..
dava açmayı düşünüyoruz. yarın son gün. izlememiz gereken prosedür ne yardımcı olurmusunuz.
- suç ile ceza arasında bir bağ kuramadım.. boş beyanname 680 tl. ceza (2008 rakamı) , bu şuna benziyor.. bu şuna benziyor adam öldürüyorsun 5 yıl alıyorsun, komşunun tavuğuna kış diyorsun. 10 yıl alıyorsun..
yukarda bir meslektaşın dediği gibi amaç üzüm yemek değil... Bağcıyı dövmek.. bir an önce çözülmeli..