Beyanname İmza Zorunluluğuna Uyulmaması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan neri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
beyannamelerini smmm imzalatmak zorunda olan bir ltd.şti. ve bilanço esasına göre defter tutan bir mükellefe yıllık kurumlar ve gelir vergisi beyannamelerini imzalatmamış olmasından dolayı hangi ceza kesilir? ben 2.derece usulsüzlük kesileceğini ve takdir komisyonuna sevk edilebileceğini düşünüyorum. Bu konuda deneyimi olan ve neler olabileceği konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlardan paylaşmalarını rica edeceğim. saygılar.

Sn. Neri;

4 sıra nolu tebliğin 3. bendinde şöyle denmektedir.

III – BEYANNAMELERİNİ İMZALATMAYAN MÜKELLEFLER HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLER

Bu Tebliğ hükümlerine göre beyannamelerini meslek mensuplarına imzalatmaları gerektiği halde imzalatmayan veya bu Tebliğin IV. bölümünde belirtilen esaslara uyulmaksızın imzalatan mükellefler hakkında, Vergi Usul Kanununun ilgili hükümlerine göre cezai işlem yapılmakla birlikte; fiil aynı Kanunun 30 uncu maddesine 4008 sayılı Kanunla eklenen 8 numaralı bent uyarınca re'sen takdiri gerektirdiğinden, durum vergi dairelerince takdir komisyonuna intikal ettirilecektir. Ayrıca, söz konusu mükelleflerin öncelikle incelenmesine özen gösterilecektir.

Ek olarak bu durum VUK 352. maddesinin 2.dereceden usulsüzlük hükmünü düzenleyen 7. bent gereği 2. dereceden usulsüzlüktür.

imzatma zorunluluğu

1- bilanço usulüne göre defter tutan mükelleflerin tamamının beyannemelerini imzalatma mecburiyeti var mı?
4 seri nolu genel tebliğde imzalatmak zorunda olmayanlar içinde bunların hadleri aşıp aşmamasına göre bir değerlendirme yapılmamış.

2- Tasfiyeye girmiş bir Ltd.Şti'in imzalatma zorunluluğu var mı 4 seri nolu genel tebliğ de açıkça yazılmamış ama bu iki sorudada mecburiyet var gibi geliyor bana,

konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum

Merhabalar, Beyanname imzalatma zorunluluğu dışında kalanlar sadece defteri işletme defteri usulunde tutulanlardan yıllık hadleri aşmayanlardır. Şirketler ve bilanço usulu tutulan defterlerde beyannamelerin imza zorunluluğu var. Başarılar dilerim.