Beyannamede Bildirilmeyen Çıkış

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mes_ar

Tanınmış Üye
Merhaba arkadaşlar, forumda mutlaka vardır, biraz aradım ama bulamadım ve biraz acil bir durum olduğu için soruyorum;
24/03/2011 de çıkan bir kişi 10 gün içinde işçi çıkış bildirimi ile bildirilmiş. Fakat 2011 mart dönemi sgk beyannamesi yapılırken bu unutulmuş ve çıkan kişi 30 gün olarak kayıtlara geçmiş. Bu durumda ne yapılabilir?

Ynt: Beyannamede Bildirilmeyen Çıkış

İptal ve ek bildirge verebilirsiniz.

Gönderilen bildirge iptal edilecek, peki ek bildirge hepsini kapsayacak mı yoksa sadece yanlış kısım mı düzeltilecek?

sadece çıkışı verilecek kişiyi iptal edeceksiniz. daha sonra iptal edilen kişi için çıkış tarihli olarak ek bildirge vereceksiniz. değişmesi gereken pek tutarı veya gün sayısı da var ise onları da ek bildirgede değiştirebilirsiniz.

bu işlem size 14,80 tl damga vergisine mal olacak pek tutarı değişmiyor ise.

mes_ar ' Alıntı:
Gönderilen bildirge iptal edilecek, peki ek bildirge hepsini kapsayacak mı yoksa sadece yanlış kısım mı düzeltilecek?

Arkadaşlar, bu yanlış işlemi yapan kişiye izah ettim nasıl düzeltileceğini. O da çıkışı bildirilmeyeni iptal beyannamesiyle iptal etmiş, doğru olan halini asıl? diye girmiş, ek olarak girmesi gerekirken. Şimdi aynı döneme ait 2 asıl 1 iptal beyanname var, bu durumda bir ceza sözkonusu olur mu?

Şimdi ilk asıl olan, iptal olan ve ek olması gerekirken asıl olan olmak üzere aynı döneme ait 3 tahakkuk sözkonusu. ödemeyi nasıl yapacağız, herhalde banka kabul etmez?

2 tane asıl olmaması gerekiyor benim bildiğim hadi oldu diyelim o asılı da iptal edip ek yapsın.

asıl olarak kalsa ne olur, birsürü tahakkuk oldu şimdi, ödemesi nasıl olacak bunların?

Elinizde ki tahakkukların üzerinde asıl ek iptal diye yazar. Doğrudur 3 tane tahhakuk olmalı

1. asıl; iptal tahakkukundaki rakam düşülerek ödenecek
2. İptal; ödeme yapılmayacak
3. ek; tüm tah ödenecek

O kadarda karışık değil borç görüntülemeye baktığınız zaman yukarıda yazdıklarımı zaten rakamsal görürüsünüz

Peki NİSANLI aynı döneme ait 2 tane asıl olsa cezası var mı? iptal edilen tahakkuk yerine yanlışlıkla ek yerine yine asıl onaylatmışlar.

Olamaz ki mümkün değil. Siz onaylamak istesenizde sistem kesinlikle kabul etmez.

Etmiş ama, ben baktım aynı döneme ait 2 asıl bir iptal beyanname var.

Görmeden bişey diyemem. zamanında 2 asıl onaylamak için sistemi çok zorladığım oldu ama sonuç alamadım

Bu işlemleri yapan kişi çıkan kişiyi beyan ettiği yeni beyannamede gün sayısı öncekinden 5 gün eksik olması gerekirken pek tutarını tam yapmış, yani gün sayısı 25, pek tutarı 30 günün pek tutarı. Peki bu sorun olur mu yani neden pek i fazla gösterdiniz derler mi? İşveren bunu görmezden gelerek çıktığı ay, aradaki fark kadar fazla ödeme yapmayı kabul ediyor.