neden böyle yapıyorsunki beyanneme düzenleme programında kayıtlar---> düzenleyen bilgilerineyaseminK ' Alıntı:merhaba arkadaşlar, beyannameleri düzenlerken smmm bilgilerini her seferinde elle girmek zorunda kalıyorum. sisteme bu bilgileri nasıl tanıtırım? teşekkürler
mes_ar ' Alıntı:ben bu şekilde yaptım, kaydettim fakat yeni yapacağım beyannameyi açtığımda bu bilgiler otomatik gelmedi.
versiyon değişiklikleri derken? her ay beyanname yapmadan önce bdp yi güncelliyorum, bunun haricinde birşey mi kastınız?NİSANLI ' Alıntı:Tabi bunu yaparken versiyon değişikliklerini takip etmek lazım değil mi?
mes_ar ' Alıntı:versiyon değişiklikleri derken? her ay beyanname yapmadan önce bdp yi güncelliyorum, bunun haricinde birşey mi kastınız?NİSANLI ' Alıntı:Tabi bunu yaparken versiyon değişikliklerini takip etmek lazım değil mi?
bdp programında kdv1 ve kdv2 var farklı şeylerden mi bahsediyoruz acaba?g705 ' Alıntı:Zaman zaman bakanlık beyanlarda değişikliğe gidiyor kasdedilen bu. örn 01/04/2010 itibaren "KDV1_10" adıyla var daha önceki dönem için "KDV1_09" (01/11/2009-31/03/2010) kullanılıyordu.
Bunlar ayrı beyanlardır versiyonla alakalı değil. versiyon olayı bakanlığın ihtiyaç duyduğunda beyanlarda yaptığı değişikliktir. Örn; 01/2010 ait bir kdv1 beyanını bu ay vermek isterseniz şu an geçerli olan "KDV1_10" olanla veremezsiniz bundan önceki olan "KDV1_09" olanla verebilirsiniz.mes_ar ' Alıntı:bdp programında kdv1 ve kdv2 var farklı şeylerden mi bahsediyoruz acaba?g705 ' Alıntı:Zaman zaman bakanlık beyanlarda değişikliğe gidiyor kasdedilen bu. örn 01/04/2010 itibaren "KDV1_10" adıyla var daha önceki dönem için "KDV1_09" (01/11/2009-31/03/2010) kullanılıyordu.