Beyannamede Yanlışlık

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan phoboss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

phoboss

Katkı Sunan Üye
merhaba arkadaslar.yeni farkettimki yılık gelir vergisi beyannamesı eki olan işletme hesap özetınde satılan mal bedeli bölümüne yazılacak tutarı 'diğer gelirler'e yazmışım.bunu düzeltsem bir sıkıntı dogurumu? izahat istenırmı? (matrah veya dönembaşı stok değişmeyecek.)

Ynt: beyannemde yanlışlık

Düzeltmesinizde olur. İleride farkederlerde :o :o tabi bu olasılık biraz zor, o zaman düzeltme verirsiniz.

neden zor olabılırki? gelir vergisi beyannmesıne baktıkları zaman bu durum farkedılmezmi?

Gelir vergisi beyannamesine bakmalarının haricinde birde işletme hesap özetine bakmalılar.

anladım.düzeltirsem anlıyacaklar zaten hesap özetını düzelttıgımı. :D

Ynt: Beyannamede Yanlışlık

Gerek yok damga vergisi ödemeye. Sonuçta dönem sonu stoğunuz doğru

asıl sorun şu.bunun diğer geliri var, 1.sınıfa gecmekten kendını kurtarıyor deyip demeleri? sonucta 120 mılyarlık bir tutar var diğer gelırlerde.

Tabi işin bu yönüde var. 2010 yılı defter tutma hadlerine baktınız mı?

valla ne yapacagımı şaşırdım :(

diğer gelire yazdığınız için hsp özetindeki kar/zarar rakamı da hatalıdır. Ancak beyanın gelir beyan edilen kısmında doğrusunu yazmışsınızdır. İdare tesbit etse bile izah ederek düzeltebilirsiniz.

g705 ' Alıntı:
diğer gelire yazdığınız için hsp özetindeki kar/zarar rakamı da hatalıdır.

Hasılatın, diğer gelire yazılması Kar/zararı nasıl değiştirebilir yada nasıl hatalı yapabilir ki?

e-beyanda bir hesap özeti doldurun göreceksiniz. (kar/zarar kısmını otomatik hesaplıyor)

Tabi ki otomatik hesaplıyor. Ben onu demek istemiyorum ki. Dönem içinde ki hasılatın diğer gidere yazılması kar/zarar rakamını değiştirmez diyorum. Siz hatalı dediniz ya
g705 ' Alıntı:
diğer gelire yazdığınız için hsp özetindeki kar/zarar rakamı da hatalıdır.

peki arkadaşlar.işletme hesap özetindeki 'diğer gelirler' kaleminin içeriği nedir.? sonucta beyannamede 'elde edilen hasılat' bölüm var bir de 'diğer gelirler ' bölümü var.diğer gelirler derken yapılan hizmet işinimi kastediyor yoksa fiyat farkı ,araba satısından elde edılen gelırler falanmı kastedılıyor?