Beyannamenin Hiç Verilmemesi Durumu ve Cezadan İndirim

Merhaba arkadaşlar,

Vuk'da bi madde vardı ne aklıma geliyor ne de bulabiliyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Beyanname internetten verilmedi.İlk onbeşgünlük periyotta ceza 1/4 e iniyor.İkinci 15 günlük periyotta ise 1/2ye iniyordu.
Ben bunu okudum internette ama bi daha bulamıyorum.hangi maddeydi bu?
Bizim beyanname 2. periyoda girio malesef.bi de 376 talebimizle 1490lık cezanın yarısının 3te 2sini ödeyeceğiz değil mi?

Ynt: beyannamenin hiç verilmemesi durumu ve cezadan indirim

VUK Mükerrer madde 355

[6] Elektronik ortamda beyanname verilmesi mecburiyetine uyulmaması halinde kesilmesi gereken özel usûlsüzlük cezası, beyannamenin kanuni süresinin sonundan başlayarak elektronik ortamda 15 gün içinde verilmesi halinde 1/4 oranında, bu sürenin dolmasını takip eden 15 gün içinde verilmesi halinde ise 1/2 oranında uygulanır.

Gelen 1/2 yada 1/4 cezaya 376.talep edebilirsiniz.

Bizim beyanname 2. periyoda girio malesef.bi de 376 talebimizle 1490lık cezanın yarısının 3te 2sini ödeyeceğiz değil mi?

evet.

Ynt: beyannamenin hiç verilmemesi durumu ve cezadan indirim

Teşekkür ederim Serpil Hanım.Herkese iyi çalışmalar dilerim

Ynt: Beyannamenin Hiç Verilmemesi Durumu ve Cezadan İndirim

çok ilginç bi durum.cezanın yarısını ödiceksiniz.376 talep edemiosunuz diyor memuremiz..
iki indirimden yararlanamıyormuşuz.şaka mı bu sizce?

peki bunla ilgili dayanağı ne memurenizin?

Yani yasada yazıyorda olabilir yazıyorsa tamam.376.cezalarda indirim talebinde böyle bir detay yok.

serpil hanım,

bu beyannameyi netten verirken özeli işaretleyip 376 talep etmiyormuyuz?beyanları ben yollamıyorum tahminen söylüyorum yanlış biliyo olabilirim kusura bakmayın.o zaman tahakkuk fişi 1490* 2/3 = 993 çıkmazmı
sonra da vergi dairesine gidip 355 mi talep edeceğim acaba?

internetten gönderirken cezayı internette gönderirken kendisi kesiyor eğer beyannamede matrah varsa pişmanlıklayı seçiyorsunuz kendisi vergi ziyaı veya özel usulsüzlükten hangisi en ağırsa onu tahakkuk ettriyor eğer matrah yoklsa 376 talep ediyorsunuz pişmanlıkla kısmını işaretlemiyorsunuz internetten göndermemeden dolayı gelen cezayı kabul etmek istemiyorsanız o kısmı işaretlmeyin çünkü dahga sonra mahkemeye başvurma imkanınız olsun.

birkaç yere telefon ettim şunu öğrendim doğrumudur acaba?
beyannamemiz boş stopaj beyanı ve bunu internetten yollarken 376yı işaretleyip kanuni süresinden sorayı işaretleyince otamatik olarak cezam 1490 dan 496,66 ya düşüyormuş..

Boş muhtasar (stopaj) beyanını niye vermeye çalışıyorsunuz ki? Ceza ödemek hoşunuza mı gidiyor?

sayın nane,

aynı durumdan sıyrılmış bir kişi varsa konuyu tartışmak isterim.ama malesef daha bi kişi bile cezadan sıyrılırsın demedi bana.tabiki ceza ödemek istemiyorum ama bunu konuda yapabileceğim bişey varmı ki? pişmanlık zamanı geçip 1490 ytl karşıma gelirse durum daha vahim olacak.
sayın nane gerçekten bu durumdan sıyrılmanın formülünü biliyorsanız paylaşırmısınız.çok sevinirim..
adamlar taktılar boş beyan dahi olsa cezayı yiyeceksiniz diye..

Muhtasar boş olarak verilmez. Kanun çok açık ama siz kendiliğinizden boş beyan verirseniz de almayız demezler. Çünkü adı üzerinde beyan. Eğer süresinden sonra boşda olsa beyan verdi iseniz cezaya katlanacaksınız.

neyse olan oldu bu seferlik..

internetten vermişler haberini aldım 496 ytl çıktı.ama anlamadığım 100 ytl 3073 usulsüzlük çıkmış.Kurtulamadım cezalardan ne beyannameymiş ya..
bu 100 ytl neden acaba

Cezaların biri süresinde beyan vermemek diğeri süresinde int. vermemek nedeni ile kesiliyor.

erdinceydor ' Alıntı:
neyse olan oldu bu seferlik..

internetten vermişler haberini aldım 496 ytl çıktı.ama anlamadığım 100 ytl 3073 usulsüzlük çıkmış.Kurtulamadım cezalardan ne beyannameymiş ya..
bu 100 ytl neden acaba

Sn erdinceydor,
bakın yukarıda dediğim gibi;

VUK mükerrer 355 e göre SİZE 1.490,-YTL nin 1/2 si tahakkuk etmiş 745.00 ytl eder.
Sonra bununda 376 talepli indirimi yapılmış 1/3 ü iner. Sonuç ceza : 496,66 eder.
Yani durum memure hanımın dediği gibi olmamış .

*Hem mükerrer 355 deki 1/2 indirimden yararlanmışsınız.
*Hemde vuk 376 indirimden yararlanmışsınız.