personel maaş programı

beyannameyi düzenleyen smmm. farklılığı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cigdem13
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhabalar. şirket genel muhasebesini ben şirket bünyesinde tutuyorum. beyannameyi hazırlayıp mali müşavire gönderiyorum ve o sadece internetten gönderiyor. nisan ayından bu yana sadece tahakkukları mail attı. beyannameleri tüm ısrarlarıma rağmen göndermedi. ancak bugün alabildim ve gördüm ki beyannemyi düzenleyen kısmında farklı bir isim var. :o mart ayından bu yana bize makbuz da kesmiyor. bu değişiklik şirkete bir problem yaratır mı? cevaplarsanız çok sevinirim. şimdiden çok teşekkür ederim.

Ynt: beyannameyi düzenleyen smmm. farklılığı

Şirketle muhatap olan kişi yani smmm olduğunu söyleyen kişi ile beyanı imzalamış olan kişi farklı isimler ise, ortada yasal olmayan birşeyler var.
Muhtemelen ruhsat kiralamıştır,başkasının şifresiyle beyan gönderiyor olabilir.

Sizin mali müşaviriniz olarak tanıdığınız kişinin oda sicil numarasını sorup öğrenebilirsiniz.Odanın böyle bir üyesi olup olmadığını araştırabilirsiniz.
Yada şirket yetkililerini bu konuda uyarabilirsiniz.

sn.serpil yavuz. öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. mali müşavirimiz 2008 yılının temmuz ayından 2009 yılının mart ayına kadar kendi ismiyle beyannameleri verdi. bizi düşündüren 3-4 ay boyunca bütün tahakkukları aldım fakat beyannameleri defalarca istemiş olmama rağmen vermemiş olması. beyannameler yeni elime geçti. dün tlf. sorduğumda büroya ruhsat aldığını, bu yüzden böyle yaptığını söyledi. şirket açısından problem teşkil eder mi ?

dün tlf. sorduğumda büroya ruhsat aldığını, bu yüzden böyle yaptığını söyledi.

Bu kısmını anlayamadım.Büroya ne ruhsatı alıyormuş.?

tahminim eski ruhsat sahibiyle anlaşamayıp yeni birisinden ruhsat kiraladığı

??? ??? ???

sn. serpil yavuz. ne ruhsatı olduğunu defalarca sordum ama cevap alamadım.

sn kalisper_a gibi düşünüyorum.

Bizlerin 1 tane ruhsatı olur.Meslek odalarından alınan smmm ruhsatı.oda ilk mesleğe adım attığında çıkar.

sn. serpil yavuz. kendisi ile alakalı olduğu için şirket açısından bir problem teşkil etmiyor anladığım kadarıyla.

problem şöyle teşkil eder.

Şimdi 1 insan vardır.Adresi bellidir,nereye kayıtlı olduğu bellidir.Yasalara uygun çalışır .Makbuzlarını düzenler.dolayısı ilede hatada yapsa yaptığı işin arkasında durur.Zaten düzenlediği herbeyanda ismide geçer.

Ama adam yapıyor beyanları.Nasıl olsa bişey olsada beni bağlamaz.Başkasının ismi geçiyor beyanlarda.
İtinasız çalışır.Sorumluluk kabullenmez sonra.

Herşeyden önce tahminlerimiz doğru ise,yasak böyle kişilerin çalışması. Emek hırsızlığı.
Meslek odalarına bağlı olmayan kişiler,ruhsatsız kişiler iş yapamaz.Başkalarının adına olan ruhsatlar kiralanamaz.

sn. serpil yavuz. ileride bu dönemlere ait problem çıkacak olursa aramızda sözleşme de olmadığı için işin içinden kolayca çıkar.

cigdem13 ' Alıntı:
sn. serpil yavuz. ileride bu dönemlere ait problem çıkacak olursa aramızda sözleşme de olmadığı için işin içinden kolayca çıkar.

aynen öyle.

sn. serpil yavuz. ilginiz için çok teşekkür ederim.