Bilançodaki Geçmiş Yıllara Ait Kâr ve Zararlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan NİSAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
N

NİSAN

Ziyaretçi
şirketin 2006 bilançosunda gözüken geçmiş yıllar kârları ve zararları mevcut.
ancak şirketin 2006 yılındaki geçici vergi beyannamelerinde bunlar hiç gösterilmemiş.hepside zarar gözukuyor.şimdi 2006/10.11.12 geçici vergi beyanında,gelir tablosunda bu olağan kar/zarara önceki dönem karlarını ekleyip,zararlarınıda düşerek dönem k/z bulmuş olacaz.
şunu sormak istıyorum.önceki geç.beyannamelerde gösterilmemesi sorun yaratır mı?

Ynt: Bilançodaki geçmiş yıllara ait kâr ve zararlar

geçmiş yıllar karını geçici vergide nasıl göstereceksiniz anlayamadım.

Ynt: Bilançodaki Geçmiş Yıllara Ait Kâr ve Zararlar

şunu söylemek istedim,belkide anlatamamış olabilirim.hesaplar kapanıpta bilanço ve gelir tablosu düzenliyoruz.gelir tablosundaki olağandışı gelir ve karlarda gösterilmesi gereken,önceki dönem karları ve zararları 2006 nınmı ,2005 önceden gelen rakamlarmı olacak?
2006/ 123 zarar 2.300.00
2006/ 456 zarar 6.500.00
2006/ 789 zarar 6.800.00
ise olağandışı gider ve zararlarda gösterilecek mi?yoksa önceki yıllardan gelen zararlarmı yazılacak

güncell

Sayın Nisan, sorunuzu anlamakta zorlandım..Yanlış anlamadıysam 2006 yılında vermiş olduğunuz geçici vergi beyannamelerinde geçmiş yıllar zararları satırını yazmamışsınız..Ve 2006 yılı geçici dönemlerinde de zarar beyan etmişsiniz..2006 yılı son geçici beyannamesini verirken önceki yıllardan devreden (vergi matrahından indirebileceğiniz) geçmiş yıllar zararlarını yazınız..Önceki beyannamelerinize düzeltme beyanı vermenize gerek olmadığını düşünüyorum..
2006/ 123 zarar 2.300.00
2006/ 456 zarar 6.500.00
2006/ 789 zarar 6.800.00
ise olağandışı gider ve zararlarda gösterilecek mi?yoksa önceki yıllardan gelen zararlarmı yazılacak
Buradaki sorunuzla ilgili 2006 yılına ilişkin zararınız 2006 yılı dönem zararı hesabında gösterilir..Olağandışı gider ve zararlar hesabında yada bir başka hesapta gösterilemez.

teşekkür ederim.problemi hallettim.