Bildirimin yanlış yapılması halinde ne yapılması gerekiyor?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SLD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SLD

Merhaba üstadlarım
bir çalışanımızın SGDP tabi bildirimin yapılması gerektiği halde kuruma tüm sigortalı kollarına tabi bildiriminin yapıldığını sigorta tespit ederse, i
bunun telafisi nasıl yapılır? yardımcı olamanızı rica ederim.

bildirgeler nasıl düzenlenir .kuruma elden mi verilir?

Ynt: Bildirimin yanlış yapılması halinde ne yapılması gerekiyor

Öncelikle emekli olan kişiye seçenekler sunulur bunlar
-tüm sigorta kollarına tabi olup emekli maaşının kesilmesi
-ikincisi sgdp primi ödenerek kişinin emeklilik maaşı kesilmeden çalışması

Eğer buna ilişkin kişi tercihini belirten yazılı bir belge size verdi ise(sgdp'li olarak çalışmak istediğine dair)
İşveren olarak yanlış bildirim olduğu için siz sorumlusunuz
Ayrıca bildirim yapıldıktan sonra kişinin emeklilik maaşı otomatik olarak kesiliyor.
Aynı durum başımıza gelmişti ancak kişi bize emekli olduğunu bildirmemişti.Emeklilik maaşı kesildikten sonra
bize bunun nedenini sorduğunda durum ortaya çıktı bizde bağlı bulunduğumuz sgk müdürlüğüne gittik ancak
onlar düzeltme yapmasına rağmen sistem otomatik olarak maaşı kestiği için surumun emeklilik servisinden kişi
tarafından halledilmesi gerektiğini söylediler ve işlemler uzadığı için 3 ay kadar maaşını alamadı.

1- İşe Giriş bildirgesinde tüm sigorta kolları mı seçilmiş?

2- İşe giriş bildirgesinde SGDP seçilip aylık hizmet bildirgesi tüm sigorta kollarına tabi olarak bildirildiyse iptal ve asıl bildirge düzenleyeceksiniz. Bu işlem için İPC kesilmez.

kişi emekli olduğunu söylemedi.

11.02.2010 ila 20.04.2010 tarihlerinde Tüm sigorta kollarında çalıştırdık.

Onun cephesinde emekli maaşı olayını nasıl halletti bilmiyorum.

benim öğrenmek istediğim.

sigortadan bunun için yazı geldi. tüm sigorta kolları bildiriminin iptal edilip sgdp bildiriminin yapılmasını istedikleri bir yazı bu.

iptal işlemi ve sgdp bildirge beyanı nasıl olacak.
şifre ile internetten mi yoksa elle düzenleyip sigortaya mı vereceğiz. 30 gün için düzenlemez isek ssi yönetmeliğine göre işlem yapılacağı gönderdikleri yazıda belirtilmiş.
teşekkürler

bizdede olmuştu elden verilmesi verekiyor diye biliyorum , bizim firmamızda çok giriş çıkış oluyor bizde personelle görüşemiyoruz fazla ama ssk ya giriş yaparken üstte kımızı bir uyarı veriyor yazı ile emekli olduğuna dair emekli değil ise bu uyarıyı vermiyor bence sizin buna dikkat etmeniz gerekirdi diye düşünüyorum.

Ynt: Bildirimin yanlış yapılması halinde ne yapılması gerekiyor?

Kağıt ortamında elden vereceksiniz.Toplam da 6 adet bildirge ile gitmeniz gerekiyor Sgk'ya.
İlgili aylar (2/3/4) o şahsa normal bildirgede iptal verip, yine ilgili aylar (2/3/4) o şahsa Sgdp bildirgesi vereceksiniz.
Ayrıca o kişiden başka Sgdp' li yoksa ilk defa Sgdp bildirgesi vermekten dolayı ipc kesilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ynt: Bildirimin yanlış yapılması halinde ne yapılması gerekiyor?

SGDP li başka çalışan yok. ilk kez düzenleyeceğim. umarım ipc olmaz