Binek otomobil KDV si

Üyelik
30 May 2009
Mesajlar
2
Merhabalar;

Faaliyet konusu reklamcılık olan bir ltd şirket için reklam çalışmalarında kullanılacak binek bir otomobil alınması durumunda ilk alımda ödenen %18 lik kdv indirilebilir mi? Ve bu reklam işi sonunda aracın satılması durumunda kesilecek faturadaki kdv %1 mi olacaktır?
Teşekkürler...
 
Ynt: Binek otomobil KDV si

indirim hakkı yoktur satılması durumunda %1
 
Ynt: Binek otomobil KDV si

Üzerine reklam giydirmesi yapmak için alınacak bir otomobilde indirim hakkı neden yoktur acaba. Sonuçta araç direkt olarak vergiye tabi bir iş üretecektir.
 
Ynt: Binek otomobil KDV si

KDV Kanunu` nun 30/b maddesine göre; Faaliyetleri kısmen veya tamamen binek otomobillerinin kiralanması veya çeşitli şekillerde işletilmesi olanların bu amaçla kullandıkları hariç olmak üzere işletmelere ait binek otomobillerinin alış vesikalarında gösterilen katma değer vergisi indirim konusu yapılamaz.
Aslında burada tartışılması gereken konu binek otomobilin "çeşitli şekilde işletilmesi" konusudur.
Bana göre; işletmenin kendi ihtiyacında kullanmak üzere aldığı binek otomobillerinin KDV` si indirim konusu yapamamalı ( İşletmenin Sahiplerine tahsis edilen makam otomobilleri gibi)
Ancak sizinde bahs ettiğiniz durumlarda aracın bir gelir elde etmek amacıyla kullanılması durumunda araç alışı nedeniyle yüklenilen KDV lerin indirim konusu yapılması gerekir düşüncesindeyim.
Ancak burda istismarı önlemek açısından aracın ruhsatının hususi değil ticari olarak tescil edilmesinde yarar vardır.
 
Ynt: Binek otomobil KDV si

reklamcılık faaliyeti ile uğraşan bir ltd.şti. nin almış olduğu hususi araçın bilançoya işlenirse kdv si indirim konusu yapılamaz vergi dairesine bildirilirse aracın yakıt ve diğer giderlerini kullanabilir. eğer maliyeye bildidiği aracını satarsa % 1 bir üzerinden kdv ödemesi gerekmektedir.
 

Benzer konular

Üst